Karriergyilkos rossz szokások

Léteznek azok a számtalanszor elcsépelt közhelyek, amelyeket bár ezerszer hallottunk, és sok igazság van bennük, mégis képtelenek vagyunk betartani. Összegyűjtöttük Neked néhány ilyen rossz szokást, hogy ne hátráltassanak tovább.

Neki bezzeg…

…több a fizuja, magasabb a pozíciója és még a fűje is zöldebb. És amíg Te irigykedve bámulod, amint kiszáll a vadi új autójából, és megpörgeti a kocsikulcsot, elfelejtesz magaddal foglalkozni. Arra gondolsz: „Hol vagyok én Hozzá képest?!”

Nem jó taktika, ha másokhoz hasonlítgatod magad.

Az energiát, amit erre fordítasz, inkább abba fektesd, hogy minél többet kihozz magadból és a lehetőségeidből! Lehet, hogy szívesen lennél olyan ember bőrében, aki megengedheti magának, hogy a Kanári-szigeteken nyaraljon, de gondolj csak bele, Te hajlandó lennél, hétvégén is dolgozni, mint ahogy Ő teszi? Tudnád a munkádat a magánéleted elé helyezni? A másik dolog pedig az, hogy lehet, egyáltalán nem szeretnéd azt a munkát csinálni, amit Ő végez. Sőt, valójában lehet, hogy a Kanári-szigetekre sem vágysz, csak jó lenne ezzel villogni a közösségi oldalakon. Fejezd hát be a hasonlítgatást, és éld az életedet!

Rágógumi a cipőtalpon

Mindenkivel megeshet, hogy rágóba lép. Ami aztán rátapad a cipőtalpra, és hosszú ideig kísérgeti a lábbeli gazdáját. Követi őt bármerre is lép. A kudarcok emléke is sokáig megragad az emberben.

Vele tart az úton, ezáltal visszahúz és demotivál, rombolja az önbizalmát.

Pont ez az, amit nem engedhetsz meg magadnak! Lehet, hogy csúsztál az egyetemen, bakiztál egy állásinterjún, vagy nem jött össze elsőre a nyelvvizsga. Na és? Mássz ki az önsajnálat mocsarából, és előre nézz, ne hátra! Keress egy lábtörlőt! Töröld bele a rossz élményeket! Nem sétálhatsz örökké a sikertelenség érzésével a cipőtalpadon!

Laptop párna

Ha még elalvás előtt is az e-mailjeidet nézegeted, az nagyjából olyan, mintha a laptopodon aludnál. Pont annyira kellemes a munkahelyi gondokkal és teendőkkel álomba szenderülni, mintha egy számítógépet használni párna gyanánt. Az éjszaka cseppet sem lesz pihentető, ha 10 percenként arra ébredsz, hogy a másnapi feladatokon kattog az agyad.

Ahogy a telódnak, neked is szükséged van feltöltődésre és kikapcsolódásra.

Egy darabig lehet, hogy előre visz a túlhajtás, de ha hosszú távon akarsz sikeresen helyt állni, akkor tartalékolni kell az energiáidat. A maratont se lehet lefutni, ha már a startnál sprinttel indítasz.

A 100 milliós kérdés – Kinek akarsz bizonyítani?
a, A szüleidnek.
b, Az ismerőseidnek a Facebookon.
c, Akiket utálsz, hogy irigykedjenek.

Nos, a helyes válasz a D. Talán a legnagyobb közhely, hogy ne más életét éljük, hanem a sajátunkat, mégis sokszor elfeledkezünk róla. A legfontosabb, hogy légy tisztában önmagaddal, a céljaiddal, és ez legyen az irányadó.

Szerző: Pigniczki Zsóka