Extrovertáltak vs. introvertáltak – riválisok vagy csapattársak?

Sok álláshirdetésben kommunikatív, energikus és csapatjátékos személyiségként jellemzik az ideális jelöltet. Azonban ezek a tulajdonságok a csendesebb, visszahúzódóbb, befelé forduló egyénektől, vagyis az introvertáltaktól távol esnek, így sokszor nehéz helyzetben találják magukat munkahelyükön, ahol a munkahelyi környezet inkább az extrovertáltaknak kedveznek.

 

De kiket is nevezünk extrovertáltaknak és introvertáltaknak?

A híres huszadik századi pszichológus, Carl Gustav Jung alkotta meg az extrovertált-introvertált személyiségjegyek elkülönítését, ezzel tükrözve az emberek alapvető viselkedésének különbözőségeit. Akikre inkább az extrovertáltság jellemző, azoknak a figyelme kifelé, a környezetük felé irányul, és a külvilág történései érdeklik, míg utóbbiak befelé, belső lelki történéseik felé figyelnek.

Az introvertáltak kevesebb inger mellett képesek hatékonyan dolgozni, vagyis egyedül egy csendesebb, zárt irodában jobban el tudnak mélyedni a gondolataikban, és ezáltal a munkájukban. Extrovertált társaikat az ingergazdag környezet hajtja, vagyis gyakrabban igénylik azt, hogy sok ember vegye őket körül, így például jobban érzik magukat nyitott irodákban, szívesebben vesznek részt csapatépítő tréningeken, értekezleteken, és a csoportos projekteket élvezik jobban.

 

Különböző személyiségek különböző pozíciókban

Sok munkáltató előnyben részesíti az extrovertáltakat az introvertáltakkal szemben, mivel tévesen azt gondolják, hogy az introvertáltak „csendességük”, „félénkségük” miatt nem képesek a vezetésre és csapatmunkára. Mindkettő állítás téves azonban, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy az introvertáltakból is nagyon jó vezetők válhatnak. Remek problémamegoldó képességük, precizitásuk miatt a lendületesebb személyiségeket jobban tudják irányítani, nagyobb valószínűséggel hallgatják és valósítják meg a tőlük érkező javaslatokat. Az extrovertált vezetők pedig inspirálókészségük révén a passzívabb dolgozókból tudnak jobb eredményt kihozni.

 

Hogyan működhet együtt a két jellem?

Néha az extrovertáltaknak is szükségük van csendre és nyugalomra, ezért a leghatékonyabban akkor tudnak együtt dolgozni az introvertált és extrovertált kollégák, ha a csoportos megbeszélések előtt egyénileg gyűjtenek ötleteket. Így, mikor legközelebb csoportosan ülnek össze, mindenki a legjobb ötletével, gondolataival tud előrukkolni, ezzel teret adva minden résztvevőnek.

 

Mindkét személyiségtípusnak megvannak tehát a maga erősségei és gyengeségei. Fontos, hogy a vezetők, illetve a dolgozók is odafigyeljenek ezekre a személyiségből fakadó különbségekre, így mindenki a személyiségével kompatibilis, képességeinek megfelelő feladatokat tud ellátni. Emellett pedig olyan környezetben dolgozhat, amelyben a legtöbbet képes kihozni magából, ezáltal növelve mind a saját, mind munkahelye produktivitását.       

Az alábbi teszt kitöltésével kiderítheted, melyik személyiségtípus jellemzőbb Rád: http://lelektanitipusok.hu/teszt_88.html.

 

Szerző: Csankó Zsófia

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!