onfejlesztes

Fejleszd magad okostelefonoddal!

A sikeres karrier eléréséhez elengedhetetlen a folyamatos önfejlesztés. Ha fontosnak tartod önmagad trenírozását, viszont aggaszt, hogy túl időigényes vagy sok pénzbe kerül, akkor feltétlenül olvasd tovább a cikket!

Ma már nem kell vagyonokat költened, hogy valami új tudásra tegyél szert. Elég egy okostelefon vagy tablet, na és ezt az 5 hasznos alkalmazás, hogy fejleszd magad!

Duolingo

applikáció

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha szeretsz nyelveket tanulni, töltsd le ezt a népszerű nyelvoktató alkalmazást, amely tökéletes az alapok elsajátítására! Jelenleg 23 nyelv közül választhatsz. A Duolingo legnagyobb előnye, hogy játékosan segít a szótanulásban, és motivál az általad választott nyelv magasabb fokú elsajátításához is.

Letöltés: IOS, Andorid

Lumosity

Lumosity

 

 

 

 

 

 

 

 

Végezz agytornát ezzel a fantasztikus alkalmazással! Memóriádat, figyelmedet és képességeidet is tesztelheted, fejlesztheted a napi agytornába tömörített játékokkal, feladványokkal. Az ingyenes verzió a napi 15 perces agytorna elvégzéséhez elegendő, ha viszont további plusz szolgáltatásokhoz is hozzá akarsz jutni (pl. egyszerre több játékhoz való hozzáférés, teljesítmény összehasonlítása másokéval, stb.), akkor előfizetésre is válthatsz.

Letöltés: IOS, Android

 

Ha bizonytalan vagy, hogy melyik készségedet lenne érdemes fejlesztened, akkor gyere ki a HVG Állásbörzére. Regisztrálj, és találkozzunk a helyszínen, ahol több mint 200 kiállító munkatársával beszélgethetsz elvárt képességekről. Ismerd meg az elvárásokat, és válj ideális jelöltté! 

 

MentorFM

mentorfm

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha éppen unatkozol a buszra várva, vagy ügyintézés közben, hallgass karrierfejlesztéssel kapcsolatos interjúkat, előadásokat! Ezzel a remek magyar alkalmazással 12 csatorna különböző témájú hanganyagai közül választhatsz, amelyek segítenek céljaid meghatározásában és azok elérésében, mind a magánéletedben, mind a karrieredben. Egy-egy hanganyag 10-15 perc hosszú, így a rövidebb holtidőt is hasznosan eltöltheted.

Letöltés: IOS, Android

Headspace

Headspace

 

 

 

 

 

 

 

 

Szánj időt a meditálásra egy stresszel teli nap után! Ezzel az alkalmazással megtanulhatsz olyan pár perces gyakorlatokat, amelyek segítenek az ellazulásban, az elméd kikapcsolásában. Elsajátíthatsz néhány mindfulness gyakorlatot is az éber figyelemért. Ahogy igazán gyakorlottá válsz a meditációban, a sokszor szorongással, félelemmel, pánikkal járó helyzeteket könnyebben tudod kezelni. Jó hír, hogy az ingyenes alapcsomagban is rengeteg gyakorlat van.

Letöltés: IOS, Android

Habitica

Habitica

 

 

 

 

 

 

 

 

Alakíts ki új szokásokat, hogy végül a napi rutinod részévé váljanak! Biztos veled is előfordult már, hogy elhatároztad minden héten elmész legalább kétszer az edzőterembe, vagy minden nap leülsz a nyelvkönyved fölé új szavakat tanulni, de az elhatározásból végül nem lett semmi. A Habitica játék formájában motivál abban, hogy kitarts új szokásaid mellett hosszú távon is. A játékkaraktered életereje annak fejében fejlődik, hogy milyen sikeresen teljesítetted az általad kitűzött feladatokat.

Letöltés: IOS, Android

Szerző: Csankó Zsófia