konferenciákra

A jó kapcsolatépítők konferenciákra járnak

Te szoktál konferenciára járni? Vagy csak átsiklik a tekinteted a faliújságokon, Facebookon meg itt-ott felbukkanó konferenciaeseményeken? A vidéki nagyvárosok többségében, de különösen Budapesten szinte naponta tartanak konferenciát valamilyen témában. Az egyetemi hallgatók és a pályakezdők nagy része nem megy el ezekre az eseményekre, de még pár év munkatapasztalattal a hátunk mögött is hajlamosak vagyunk halogatni a szakmai fejlődést – ez azonban hibás döntés: mutatjuk, miért.

 

Sok konferencia – kevés résztvevő

Ha – akár csak unalomból – elolvasod az egyetemi faliújságokat, odafigyelsz tanáraink óra végén elejtett mondataira, esetleg Facebookon követsz valamilyen tudományos műhelyt vagy egy adott terület szakemberét, nagy valószínűséggel te is belefutottál már valamilyen konferenciaprogramba.

A részvétel ezeken a konferenciákon azonban gyakran nem túl magas, hiszen az egyetemi tanulmányok során az ember örül, ha van egy kis szabadideje, ritkán fordítja azt arra, hogy konferenciára menjen, holott tanáraink is előszeretettel ajánlják ezt.

 

A konferenciák az önfejlesztés és a networking fellegvárai.

A konferenciákon általában az adott szakterület és szervezet (legyen az egyetem, vagy valamilyen szakmai műhely) legjobbjai adnak elő egy újabb kutatási eredményükről, a minőség tehát a legtöbb konferencia esetében garantált.

A konferenciákon sok új dolgot hallhatunk, amelyeket beépíthetünk szakmai fejlődésünkbe, és legalább ennyire fontos szempont az is, hogy az előadások során neked is új ötletek pattanhatnak ki a fejedből. A konferenciák remek adottsága az, hogy az előadások vagy a szekciók végén lehetőséged van kérdezni is – jó, ha ezzel a lehetőséggel minél többször élsz is.

 

konferenciákra
Ha konferenciákra jársz, nem csak szakmailag fejlődhetsz, de a kapcsolati hálódat is bővítheted.

Hasonlóan hasznos lehetőség a konferenciák világában a kapcsolatépítés, hiszen hasonló érdeklődésű látogatókkal és kutatókkal találkozhatsz és ismerkedhetsz meg. A komoly konferenciákra gyakran meghívnak külföldi vendégelőadókat is, így a kapcsolatépítést akár rögtön nemzetközi szintre is emelheted!

A legjobban azonban akkor tudod kihasználni a konferenciák nyújtotta lehetőségeket, ha magad is előadsz valamilyen témában! Persze ez jóval több munkával jár, cserébe viszont annyival kifizetődőbb is.

Például a kapcsolatépítés is könnyebb és hatékonyabb, ha te is az előadók között vagy, hiszen így hivatalos vagy a konferenciát követő sörözésre-vacsorára, és könnyebb szóba elegyedned a témád komoly kutatóival is. Emellett nagyon nagy fejlődést jelenthet a prezentációs skilljeid területén is.

 

Itt találhatod meg a konferenciákat és önmagad!

Számtalan intézmény és szervezet – legyen az egyetemi, diák-, önkéntes- vagy civilszervezet -szervez ilyen rendezvényeket, így rengeteg helyen találhatsz neked tetsző konferenciákat, csak nyitott szemmel kell járnod és a megfelelő felületeket figyelned!

A konferenciák rendszerint Facebookon is fent vannak eseményként, külön is tudsz rájuk keresni, vagy a neked szimpatikus szakmai műhely követésével automatikusan is értesülhetsz róla, ha konferenciát szerveznek. Az egyetemek és könyvtárak faliújságjai, vagy különféle hírlevelek ugyancsak jó informálódási lehetőséget biztosítanak.

 

A szakmai konferencia, ahol állásajánlatok is várnak: HVG Állásbörze

Ha már idáig eljutottál a cikkben, engedd meg, hogy megmutassuk, milyen ütős tematikával készülünk októberben a rendezvényen. Október 2-3-án a Papp László Budapest Sportarénában egy helyen kaphatsz meg egy szakmai konferenciát szakértőkkel és inspiráló előadókkal, személyre szabott álláskeresési tippekkel, és az ország legjelentősebb munkaadóival!

 

konferenciákra

 

  • 19 előadás: Érdekel, hogyan nézi át a CV-det egy HR-es? Vagy, hogy mi a leggyorsabb út a pénzügyi szabadság felé? Kíváncsi vagy, hogyan alapított startupot Lengyel Tamás, Jászai Mari-díjas színész? Ott a helyed a BT ElőadóTér soraiban! Megnézem a teljes programot!

 

  • 12 workshop: A leggyakorlatiasabb tippeket hozzuk el neked, amelyekkel nemcsak az álláskeresésedet rövidítheted le, hanem az önismeretedet is fejlesztheted! Felkészítünk az angol nyelvű állásinterjúra az Up2you nyelviskolával, de a work-life balance is szerepet kap a Három királyfi, Három királylány Mozgalom workshopján. Megnézem a teljes programot!

 

  • 7 témában személyes tanácsadások: Szeretnél személyre szabott tanácsokat kapni a munkahelyváltást vagy az állásinterjút illetően? Mit szólnál, ha egy profi szakember átnézné a magaddal hozott önéletrajzodat, és együtt átbeszélnétek, hogy hozhatod ki legtöbbet a munkatapasztalataidból? Szeptember 18-án nyit a tanácsadás jelentkezésünk! Itt tudsz majd időpontot foglalni 18. (szerda) 10:00-től!

 

  • 5 program a BSS szektorból: A Business Services Sector cégeit (más néven az SSC-ket) félévről félévre egyre többen keresitek, ezért MOST először külön programokkal várjuk az érdeklődőket. Tudj meg mindent a BSS munkakörnyezetről a ’my_day@business.services’ színpadon! Az előadások között próbainterjúk és CV tanácsadások is várnak!

 

  • Egyedülálló cégfelhozatal: 200+ kiállító vár az ország minden területéről, így akkor is megéri eljönnöd, ha nem Budapesten képzeled el a jövőd. Nézd meg, milyen cégek várnak a te megyédből! Ha busszal vagy vonattal érkeznél, nézd meg kedvezményeinket, ha pedig az Oszkárt preferálod, garantált ajándék és nyeremények várnak! MEGNÉZEM

 

Ide kattintva tudsz regisztrálni a rendezvényre! Ha pedig már rendelkezel fiókkal, lépj be és frissítsd adataidat!

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és iratkozz fel Messenger értesítőnkre további cikkekért!  Csatlakozz Facebookon a legújabb rendezvény eseményéhez és kövess minket Instagramon! 🙂

 

Szerző: Simon Bence