5 hatékony platform az üzleti angolod fejlesztésére

Megtetszett egy álláshirdetés, de a stabil angol nyelvtudás az elvárások között elbizonytalanított? Netán a HVG Állásbörzén kacsintgattál angol nyelvű lehetőségek felé, és szeretnél felkészülni egy esetleges állásinterjúra? Eleged van már az olyan cikkekből, amelyek csak azt szajkózzák, olvasd angol nyelven a kedvenc regényed, vagy vadássz a Váci utcában turistákra, akiket útbaigazíthatsz? Ebben a cikkben a ténylegesen üzleti életben hasznosítható kifejezések elsajátításához kapsz gyakorlati segítséget!

Ma már a nagyvállalati életben a stabil angoltudás többnyire alapkövetelmény. Komoly versenyhátrányba kerülhetsz, ha nem frissíted fel időközönként az üzleti szókincsedet egy-két szinten tartó trükkel. Lássuk, melyek ezek!

Business English Pod

Nincs annyi kezünk, amelyen meg tudnánk számolni, hány tanulással vagy munkával töltendő órát vesztegetett már el az emberiség a YouTube videóknak hála. Ha egyébként is szívesen böngészel a videómegosztó portálon, miért ne profitálnál belőle? Ha van időd videókat nézni, a Business English Pod-ra mindenképpen szánj 1-2 órát a héten.

A csatornán több mint 150 videót érhetsz el, melyek a gazdasági, pénzügyi és jogi kifejezésekkel segítenek boldogulni. Olyan anyagokat is megtalálhatsz, melyek felkészítenek az idegen nyelven indított telefonhívásokra, sőt, megbeszélésekre is. A Youtube csatornát ezen a linken éred el. Kezdésnek beágyaztunk neked egy videót arról, hogyan tarts életben egy beszélgetést.

 

Readlang – szókártyák modern köntösben

A weboldal, és a böngészőben letölthető bővítmény az idegen nyelven olvasást és a szótanulást könnyíti meg. A saját online profilodra (Google- és Facebook-fiókkal is be lehet jelentkezni) bármilyen idegen nyelvű szöveget fel tudsz tölteni, ha az .txt vagy valamilyen ebook formátumú. Pdf fájlok esetén ajánljuk a szöveg kijelölését, és beillesztését .txt-be.

A Chrome bővítmény letöltésével nemcsak fájlokat, de online szövegeket is olvashatsz: bármelyik szóra rákattinthatsz, és az oldal a szó fölé fogja írni annak jelentését egy általad választott nyelven! És a legjobb, hogy a program a kattintott szavakból szókártyákat képez, melyeket a profilodon nyomon követve használhatsz ellenőrzés céljából. A Readlang a szavakat szövegkörnyezetben is megjeleníti.

 

Híroldalak

Ha reggelente a tömegközlekedésen mindig a legújabb híreket bújod, tedd ezt angol nyelven a BBC News vagy a The Guardian cikkeivel. Gazdasági tartalmakat a Forbes-on is olvashatsz.

 

Spotify

Talán te is használod ezt a zenehallgató alkalmazást, azt azonban valószínűleg nem tudtad, hogy podcastek is elérhetőek rajta. Ha már van előfizetésed, le tudsz menteni podcast-eket, így bármikor tudod hallgatni az angol nyelvtanulást segítő hanganyagokat, internet nélkül is.

TED videók – Inspiráció és nyelvtanulás

Azon túl, hogy a TED-en számos szakmai videót megtalálsz, motivációs és önfejlesztő előadásokat is meghallgathatsz. Tehát amellett, hogy inspirálódhatsz, még az üzleti élettel és a szakmáddal kapcsolatos szókincsre is szert tehetsz.

Kezdetnek, nézd meg ezt a videót, amely 10 tippet mutat a tartalmasabb beszélgetésekhez:

Sokan számos órát töltünk nem hatékony meetingekkel, ezt a jelenséget figurázza ki ez a videó:

Végezetül, íme 10 szófordulat, amelyet minden angol nyelvű tárgyaláson hasznosíthatsz.

 

Hajrá! 😉

 

Szerző: Kurinyec Anna

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 🙂