HVG_allasborze_cvsablon

Önéletrajz sablonok: használj-e vagy sem?

Számtalan önéletrajzminta kering a világhálón. A teljesen letisztult, egyszerű formáktól az összetett színes infografikákig találhatunk segédanyagokat pályázatunk összeállításához. De vajon jól jársz ezek használatával? Milyen előnyei vagy hátrányai vannak? Mikor szabad és mikor tilos? Tudd meg most a válaszokat!

Érvek a sablonok MELLETT

 • A szokásostól eltérő CV felkelti a figyelmet. Egy sima, kiemelések és grafikai elemeket nélkülöző dokumentum könnyen áttekinthető, azonban nem mondható figyelemfelkeltőnek. Ha szeretnéd kreatívabb formában megjeleníteni az információkat, akkor segíthet egy kész sablon.
 • Az interneten számtalan, ingyenes minta közül választhatsz, ami között garantáltan találsz majd neked tetsző, figyelemfelkeltő darabokat.
 • A sablonok másik nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítheted általuk a CV-d:
  csupán saját adataiddal kell dolgoznod. Praktikus azért is, mert így kevesebb az esély, hogy kihagyj lényeges információt.cv2_kreativcv.hu

Használd bátran, ha…film The Shack 2017 download

 • olyan munkakörbe jelentkezel, ahol nem várnak el speciális tudást (például irodai adminisztráció vagy call-centeres állás),
 • pályakezdőként az első önéletrajzodat kell elkészítened.

 film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017 trailer

Még nem tudod pontosan, hova érdemes beküldened az önéletrajzod? Vagy szeretnéd felmérni, hogy milyen lehetőségeid vannak jelenleg a munkaerőpiacon? Mozdulj ki a négy fal közül, vegyél részt karrierrendezvényeken (pl. HVG Állásbörze), és találd meg a számodra minden szempontból ideális munkahelyet!

Érvek a sablonok ELLEN

 • Árnyoldalai is vannak az önéletrajzi minták használatának: szó szerint sablonos lehet tőle a jelentkezésed. Ha balszerencsédre sikerül egy olyan népszerű darabot választanod, amit előtted már 100 másik ember is használt, akkor a HR-es könnyen úgy könyvelhet el, mint egyet a sok közül.
 • A meghatározott témák és fogalmak az előnyökhöz, de hátrányhoz is sorolhatóak. Ha egy más által készített formát használsz, előre meghatározott részeket töltesz ki, így előfordulhat, hogy egyébként releváns és fontos információt nem adsz meg magadról.

 film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017 trailer

hvg_allasborze_cvsablonok2

 film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales 2017 trailer

Inkább kerüld őket, ha…

 • épp álmaid állására pályázol, amit mindenképp el akarsz nyerni,
 • olyan munkakörre jelentkezel, ahol csak a legjobbak kapnak helyet,
 • egy komoly, vezetői pozícióról van szó.

A sablonok összességében hasznos dolgok, amiket érdemes nézegetni, mielőtt önéletrajzírásba fog az ember. Azonban jobb, ha nem egyetlenegyet használsz, hanem többől is merítesz ötletet. Így megkapod a sablon összes előnyét, és elkerülheted a hátrányait.

Szerző: Kosztolnik Lili