Munkahelyváltás kisokos: mikor és hogyan szánd rá magad?

Év elején valószínűleg te is jobban átgondolod az életed egyes területein elért eredményeidet: mivel vagy elégedett, és min szeretnél változtatni. Ha újévi fogadalomként a munkahelyváltás is megfogalmazódott benned, ezt a cikket Neked ajánljuk! Mikor érdemes váltani és hogyan tedd okosan?

Gondolkoztál már azon, januárban miért nő meg a szakítások és a munkahelyváltások száma? Ilyenkor mindenki úgy érzi, hogy tiszta lappal indíthat, és nagyobb erőt érez magában a változáshoz, mint az év többi részében.

A munkahelyváltás minden esetben nehéz, hiszen egy megszokott környezetet hagysz magad mögött, és érthető, ha nem szívesen adod fel a biztonságot. Ám vannak olyan tényezők, melyek szükségessé teszik azt, hogy elgondolkozz a munkahelyváltáson. Nézzük, melyek ezek:

 

A munka rámegy az egészségedre.

Elsődleges szempont a munkahelyváltás megfontolásakor, ha a munkavégzés megbetegít: gondolhatsz itt a nem megfelelő eszközökre, az ergonomikus munkahelyi környezet hiányára, de arra is, ha a munka túl stresszes. A sok határidő, túlóra, a túl nagy felelősség felőrölhet, a stressz pedig előbb-utóbb nem csak frusztrációhoz, álmatlansághoz, depresszióhoz és kiégéshez vezethet, hanem konkrét testi betegségekben is megnyilvánulhat. Így, ha nem tudsz változtatni körülményeiden és nem tudsz tenni valamit annak érdekében, hogy tehermentesítsenek téged, akkor szükséges lehet a váltás.

 

Nem megfelelő a bérezés/nem kapod meg a béredet.

Motiválatlanságot és elégedetlenséget szülhet, ha tisztában vagy a munkaerőpiaci helyzettel, és tudod, hogy jóval alatta van a jelenlegi bérezésed. Ha ugyanazt csinálod, mint mások azonos munkakörben más cégeknél, jogos lehet az elégedetlenséged, ám csak a pénz miatt sose válts, mert az önmagában nem hoz boldogságot és elégedettséget. Kiemelkedőbb ok, ha nem kapod meg a béredet a törvényben és a munkaszerződésedben szereplő szabályok szerint.

 

Nincs továbblépési lehetőség, unalmas a munka.

Manapság sokkal nagyobb szerepet kap az önmegvalósítás, mert kezdjük felfedezni, hogy elégedettséget hoz, ha meglévő tudásunkat, képességeinket kamatoztathatjuk. Váltásra adhat okot, ha nincsenek a cégen belül fejlődési és továbblépési lehetőségek, vagy sok képességed kihasználatlan marad.

 

Rossz a munkahelyi légkör.

Mivel életed jelentős részét a munkahelyeden töltöd, fontos, hogy az idő nagy részében jól érezd magad ott. A mérgező munkahelyi légkör elszigetelődéshez, depresszióhoz, konfliktusokhoz és feszültséghez vezethet. Ezzel szemben a jó munkatársi kapcsolatok akár a legnehezebb napokon is motiválhatnak, mert együtt megcsinálni a nehezebb projekteket sokkal könnyebb, mint egyedül.

 

Költözés/nagyobb magánéleti változás.

Ha lakóhelyet váltasz és jelenlegi munkahelyed jóval messzebb esik, akkor érdemes elgondolkoznod a váltáson, hiszen napi több óra utazás a feltöltődéstől veszi el az időt, ami kulcsfontosságú a megfelelő teljesítményhez és a kiégés elkerüléséhez. Ezen túl egy nagyobb magánéleti változás is meghozhatja azt az elhatározást, hogy munkahelyet válts.

 

Pályamódosítás.

Manapság nem rendkívüli, ha nem ugyanabban a munkakörben mozogsz egész életedben. Ilyenkor az első lépés az átképzés, vagy az önálló tanulás. Ha magát a munkakörnyezetet szereted, érdemes arról érdeklődni, hogy van-e lehetőség a cégen belül pozíciót váltani.

 

Ha már eldöntötted, hogy váltasz, akkor van néhány tanács, amit érdemes megfogadni, hogy gördülékenyen menjen ez a folyamat.

 

Tudatosan készítsd elő a munkahelyváltást!

Tedd fel magadnak a kérdést: mit vársz az új munkahelyedtől? Készíts listát a legfontosabbakról! Ezután a számodra érdekes pozíciókra egyedi, testreszabott anyaggal pályázz. Mindenképpen nézz alaposan utána a kiszemelt cégeknek, ha behívnak interjúra, bátran kérdezz arról, amire még nem kaptál választ.

 

A legjobb lehetőség, hogy megismerd a cégeket, ha egyenesen a munkavállalóiktól kérdezed meg, milyen ott dolgozni. Regisztrálj a következő HVG Állásbörzére, és tedd fel azokat a kérdéseket, amelyekre nem kapsz választ az álláshirdetésben!

 

Végül, de nem utolsósorban, ha nehéznek éled meg a döntéshelyzetet, készíts pro és kontra listát az új és a régi munkahelyedről, majd vesd össze őket!

 

Csak akkor mondj fel, ha már megvan a következő munkahelyed.

Amíg van egy biztos állásod, és nem kényszerből keresgélsz, nagyobb eséllyel választod a számodra legjobb lehetőséget. Nem is beszélve arról, hogy Te is vonzóbbnak tűnsz a munkaerőpiacon, ha van állásod, a cégek úgy érzik majd, hogy el kell csábítaniuk. Ha váltani szeretnél, mindenképpen a főnököddel közöld először, nehogy más forrásokból jusson el hozzá az információ. Amennyiben megvan az új munkahelyed, mondj fel, majd igyekezz jól beosztani a maradék időt és befejezni a nyitott projekteket. Segítsd az új kolléga betanulását, ha van erre lehetőséged.

 

Mit árul el rólad a karrierváltás?

Aggódsz amiatt, hogy fog mutatni az önéletrajzodban, ha esetleg többször is munkahelyet váltottál már? Több kutatás is kimutatta, hogy átlagosan 3 év alatt tanulunk ki egy munkakört, s ezután a fejlődést szem előtt tartva ajánlott is lehet a váltás/a ranglétrán való feljebb lépés. Természetesen először érdemes a cégen belül megpróbálnod ezt, hiszen ha szereted a jelenlegi környezetet, akkor nem érdemes feladni azt. A váltás azt mutatja, hogy szeretnél fejlődni, motivált vagy a saját szakmádban és elég bátor is vagy ahhoz, hogy változtass.

 

Szerző: Novák Dóra

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 🙂