szemelyiség

Személyiségtípusok a munkában

Számtalan helyen olvashatunk olyan cikkeket, mint „Hogyan élj túl introvertáltként egy munkahelyen?” vagy „Miként érvényesülhetsz, ha extrovertált vagy?”. Fontos leszögezni, hogy egyik személyiségnek sincsenek jobb vagy rosszabb lehetőségei, csupán a két típus másként működik a munkahelyen és a magánéletben. Sokat segíthet a mindennapokban és sikeres munkavégzésben, ha tisztában vagyunk, melyik típusba tartozunk, és melyek személyiségünk erősségei, gyengeségei. Lássuk a jellemzőket!

A társaság középpontja: az extrovertált személyiségtípus

Az extrovertáltakra általánosságban jellemző, hogy szeretnek emberek között lenni, sokat beszélni, szórakozni vagy akár az élvezeteket hajszolni. Az optimális működésmódhoz plusz ingerekre van szükségük. Munkahelyi környezetben leginkább a csapatmunkát preferálják. Mivel energikusak, barátságosak, kommunikatívak és közlékenyek, gyakran könnyebben érvényesülnek, az állásinterjúkon meggyőzőbbnek tűnhetnek, mint introvertált társaik. Gyengeségük azonban, hogy könnyebben felejtenek és kevésbé precízek. Az extrovertált vezető tele van ötletekkel, amelyekkel el is árasztja alkalmazottait, azonban kevesebb teret ad az önérvényesítésre, mint egy introvertált vezető.

személyiségtípusok

A könyvek mögött megbújó introvertált személyiségtípus

Az introvertált típus kevésbé kedveli a nagy társaságokat, s megelégszik kevesebb ingerrel is ahhoz, hogy jól érezze magát bőrében. Általában kerülik a feltűnést, szeretnek elmélkedni, analizálni. Előnyükhöz sorolható, hogy pontosak, precízek, s jó hallgatótársak. Részletesen átlátják az összefüggéseket, mivel szemlélődő, gondolkodó alkatok. Feladataikban képesek mélyen elmerülni, alaposak, tűrik a monotóniát. Egy introvertált vezető általában több teret ad az ötletek kibontakoztatására.

 

Ha kíváncsi vagy, hogy mely cégek kínálnak olyan feladatköröket, amelyek megfelelnek elvárásaidnak, akkor gyere el a HVG Állásbörze március 7-én és 8-án a Papp László Budapest Sportarénába! Hazánk legjelentősebb karrierrendezvényén több mint 200 cég munkatársaival beszélgethetsz lehetőségekről, munkakörnyezetről. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell!

 

Tippek a  harmónia megteremtésére

Az álláskeresés során fontos szempont, hogy olyan feladatkört találjunk, amelyben komfortosan érezzük magunkat, és ki tudjuk bontakoztatni képességeinket, meg tudjuk mutatni tudásunkat. Ha introvertált típusnak érzed magad, akkor mérlegeld, hogy az adott pozíció mekkora mozgásteret ad az autonómiára, magánszférára. Ha az extrovertált jellemzőket érzed magadénak, sokkal hangsúlyosabban kell figyelned a csoportmunka lehetőségeire. Nem szabad azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy a napi munkában milyen kommunikációs forma az uralkodó, hiszen introvertáltként az ember írásban sokkal jobban meg tudod mutatni képességeidet, míg extrovertáltként meeting alkalmával tudod jobban kifejezni ötleteid, gondolataid.

Fejlesszük magunkat!

Kevés olyan ember van, aki csak az egyik típusra jellemző vonásokkal jelentkezik, legtöbbünkben mindkét típus tulajdonságai keveredhetnek különböző arányban. Ahhoz, hogy jól tudjunk érvényesülni, és könnyebben találjunk testhezálló lehetőséget, érdemes energiát szánni a személyiségfejlesztésünkre. Az introvertáltaknak meg kell tanulniuk jobban kifejezni önmagukat szóbeli szituációk során is, hiszen az emberek csak azt képesek értékelni, amit megmutatunk magunkból. A felgyorsult világ, illetve a gyors alkalmazkodóképesség talán az extrovertáltaknak kedvez, azonban nekik is van fejlődni valójuk a precizitás, alaposság terén. Ma a világ olyan komplex problémákkal küzd, melyhez mindkét típus együttműködésére szükség van. Az extrovertáltaknak gazdagítaniuk kell világunkat energiával és örömmel, ugyanakkor az introvertáltaknak sem szabad rejtegetniük a bennük rejlő tudást és kreativitást.

 

Hasznosnak találtad a cikket?
Mindenképpen iratkozz fel, hogy Messengeren keresztül értesíthessünk a legfrissebb anyagokról!

 

Szerző: Novák Dóra