Munkaszerződés

Ismered a jogaidat? – Munkaszerződés 1×1 pályakezdőknek

Ugye emlékszel, amikor az iskolában az osztályfőnököd nyaggatott, hogy olvasd el a házirendet, mert abban vannak a jogaid? Míg akkor egy fekete pont, esetleg intő járt ennek kihagyásáért, pályakezdőként sokkal nagyobb a tét, ha nem vagy tisztában a jogaiddal és kötelezettségeiddel. Ehhez pedig fontos ismerned a munkaviszonyodat rögzítő kulcsdokumentumot, a munkaszerződést.

 

Holtomiglan holtodiglan?

A munkaszerződéseket megkülönböztetjük az alapján, hogy határozott vagy határozatlan időre jön létre megállapodás a felek között. A határozott időtartamot külön meg kell adni, ha ez elmarad, a munkaszerződés határozatlan idejűnek minősül.

A határozatlan idejű szerződés biztonságot adhat, feltételezheted, hogy hosszabb időre igényt tartanak a munkádra. Az ilyen fajta munkaszerződést felmondással, azonnali hatályú felmondással és közös megegyezéssel szüntetheted meg. Ha a munkáltatód kezdeményezi, hogy elváljanak útjaitok, határozatlan idő esetén a felmondást meg kell indokolnia, ami jellemzően a cég működésével (pl. csőd) vagy a magatartásoddal kapcsolatos.

A határozott idejű munkaszerződés inkább a munkáltatónak kedvez.

Amint a szerződésben rögzített időtartam lejár, a munkaviszonyod véget ér. Ebben az esetben nincsen felmondási idő, azonban végkielégítés sem jár. Ha idő előtt felmondanál, alaposan meg kell indokolnod, és csak olyan okok jöhetnek szóba, amelyek miatt lehetetlenné vált a munkaviszonyod fenntartása vagy aránytalan sérelemmel járna számodra a további foglalkoztatásod. Az, hogy találtál egy jobban fizető állást, sajnos nem elég nyomós érv.

A munkáltató ezzel szemben akár azonnali hatályú felmondással is megszüntetheti a határozott munkaviszonyt, azonban ebben az esetben vedd figyelembe, hogy köteles a hátralévő időre, de legfeljebb 12 hónapra távolléti díjat fizetni számodra.

Vannak olyan esetek, amikor számodra kedvező is lehet a határozott idejű szerződés, például, ha a diplomád megszerzése után még folytatni szeretnéd a tanulmányaidat, azonban az adott szak indulására várnod kell, és ezalatt az idő alatt szeretnél elhelyezkedni valahol.

Mit tartalmaz a munkaszerződés?

Megtalálhatod benne az alapbéredet, munkakörödet és a munkaviszony szempontjából szükséges személyes adataidat.

Ajánlatos rögzíteni még a próbaidőt, a felmondási időt és a munkavégzés kezdő dátumát. Ha ez nem szerepel a szerződésben, akkor a munkaviszony kezdete a munkaszerződés megkötését követő nap.

 

Ha szeretnél többet tudni a jogaidról munkába állás előtt, várunk a HVG Állásbörzén, ahol neves előadókat hallgathatsz meg többek között ebben a témában is!

 

A próbaidő

A cégek nem csak a kiválasztás során tesznek próbára, a munkaviszony megkezdődésével hatályba lép a próbaidőd. Ezalatt az idő alatt ismerkedsz az új munkahellyel, kiderül, valóban egyeznek-e az elvárásaitok, és ha nem, azonnali hatállyal felmondhatsz. A próbaidő jellemzően 3 hónap (néhány speciális esetben 6 hónap is lehet), ezen belül legfeljebb egyszer meghosszabbítható.

A felmondás

Ha úgy döntesz, hogy te és a cég külön utakon folytatjátok tovább, célszerű tisztában lenned a felmondási idővel, már csak amiatt is, hogy informálni tudd az új céget arról, mikor tudsz kezdeni. A felmondási idő a legtöbb helyen 30 nap, de cége válogatja, van, ahol 2 hónap, és van olyan munkáltató is, aki ezt rugalmasan kezeli, így akár már két hét alatt is elbúcsúzhattok egymástól.

A munkaköri leírás

A munkaköri leírás egy másik kulcsdokumentum, amit a munkaszerződés mellé kapsz. Ebben kötelezően vannak rögzítve a munkakörödbe tartozó feladataid, de helyet kaphat benne a munkakör betöltéséhez szükséges alapvégzettség, kompetenciák, elvárások, valamint a felelősségi köröd is. Gyakran találkozhatsz a feladatok felsorolása alatt egy mondattal, mely szerint egyéb feladatok elvégzésére is köteles vagy, amivel a közvetlen felettesed megbíz, azonban fontos tudnod, hogy ezek csak és kizárólag a munkakörödhöz kapcsolódóak lehetnek.

A szabadság

Alapvetően évi 20 nap szabadság áll rendelkezésedre, de, huszonöt éves korodtól ez folyamatosan növekszik. Ha a munkaviszonyod év közben kezdődött, a szabadság arányos része illet meg. Hét munkanapról rendelkezhetsz szabadon, melyet legfeljebb két részletben köteles kiadni a munkáltatód (kivétel ez alól a próbaidő), ezt viszont legalább 15 nappal előtte be kell jelentened. Ha október 1-jén vagy azt követően kezdődött a munkaviszonyod, a szabadságot a következő év március 31-éig kiveheted.

Ha kézhez kapod a munkaszerződésedet, tedd el egy biztos helyre és őrizd meg, ugyanis, ha a jogaid sérülnek, erre a dokumentumra hivatkozhatsz!

 

Szerző: Kurinyec Anna

 

Ha hasznos volt a cikk, oszd meg másokkal is! 😉