Ez az 5 hiba biztosan szerepel a motivációs leveledben

A motivációs levél az egyik legjobb eszköz arra, hogy kitűnj a többi jelölt közül. Kivéve, ha ugyanolyan sablon alapján dolgozol, mint a másik 10-en vagy 20-on x jelentkező. Motivációs levelet kevesen küldenek, még akkor is, ha az álláshirdetésben külön kérik. Megmutatjuk, hogyan használd ki ezt a lehetőséget, hogy garantáltan felcsillanjon a HR-es szeme.

 

Ezek azok a hibák, amelyeket az álláskeresőként te is biztosan elkövettél már, legalább egyszer:

 

1. A motivációs leveled nem cégre és pozícióra szabott

Szerinted is unalmasak az automatikus válaszüzenetek? El tudod képzelni, milyen lett volna, ha ugyanazokat a szerelmes leveleket küldted volna el minden korábbi partnerednek? Akkor a motivációs leveledet miért nem szabod a cégre, ahová jelentkeztél?  Nem elég egy sablonra támaszkodva ajánlanod magad, a HR-es csak akkor figyel fel rád, ha a pozícióra és cégre szabott ambíciókat társz elé.

Tedd egyértelművé a HR-es számára, hogy elkötelezett vagy. Ha süt a levélből, hogy csak munkát szeretnél kapni, és tengernyi pozícióra elküldöd ugyanazt a pályázatot, nagy esély van rá, hogy a süllyesztőbe kerülsz.

 

A HVG Állásbörzén személyesen kérdezhetsz a cégek képviselőitől munkakörnyezetről, lehetőségekről, csapatmunkáról. A plusz információkkal még egyedibb pályázatot tudsz készíteni: tűnj ki a jelentkezők közül, és regisztrálj a következő rendezvényre!

 

Nyisd meg a cég weboldalát, és olvasd át újra az álláshirdetést is! Építsd bele a cég által képviselt értékeket a leveledbe, írd le, miért tetszenek a feladatok, miben tudnál fejlődni, és hogyan képzeled el a jövődet a vállalatnál!

A motivációs levél tulajdonképpen egy próbatétel is számodra: ha nem tudod valódi lelkesedéssel összeszedni a gondolataidat, valószínűleg nem sokáig motiválnának a feladataid az adott a cégnél.

 

2. Megismétled az önéletrajzodat

Az önéletrajz nem véletlenül vázlatos, felsorolásszerű. Olyan információkat közölsz benne magadról (végzettség, szakmai tapasztalatok, számítógépes ismeretek stb.) amelyek tényként szolgálnak a HR-es számára, körítés nélkül felsorolhatók. Miért akarná a HR-es ennek ömlesztett, szöveges formáját is olvasni? A motivációs levél egyedülálló lehetőség arra, hogy többet is megmutass magadból: a személyiségedből, hozzáállásodból, amelyet felsorolt adatokkal nem lehet átadni. A személyes készségeidnek (kiváló problémamegoldó vagy kommunikációs képesség) is itt van helyük, természetesen munkahelyi esetekkel alátámasztva.

 

3. Csak az szerepel benne, amit te akarsz

A levélből kitűnik, hogy inspirálnak a feladatok, és régóta szeretnél ennél a cégnél dolgozni? Ez már jó pont a cég számára, azonban a legtöbben ott rontják el, hogy nem írják le, miért lenne jó a cégnek, ha őt választanák.

Vedd sorra az elvárásokat az álláshirdetésben, és reflektálj rájuk! Itt az ideje, hogy elengedd a fantáziádat (nem arra buzdítunk, hogy lódíts nagyokat), és visszaemlékezz azokra a pillanatokra, amikor sikert értél el egyes feladatokban vagy területen.

 

4. Nem töltöd ki a vakfoltokat

A tapasztalt HR-es az önéletrajzodban egyből kiszúrja azokat a kérdéses pontokat, amelyeket te igyekeznél eltitkolni. Később fejezted be az egyetemet? Furcsa szünetek tátongnak a szakmai tapasztalataid felsorolásában? A legfontosabb, hogy ne hazudj ezekben a helyzetekben! Nincs is annál kínosabb, mintha az állásinterjún betalál egy olyan kérdés, melynek hatására lelepleződsz.

A motivációs levél tökéletes arra, hogy ezeket a vakfoltokat „megmagyarázd”. Például, ha az üres hónapok alatt önkénteskedtél, vagy a vállalkozásodat próbáltad beindítani, esetleg kényszerpihenőt tartottál, hogy megtudd, mit is vársz magadtól és a karrieredtől, ne félj számot adni róla. Így tudatos, és őszinte jelentkező benyomását kelted, ahelyett, hogy ködösítenél.

 

5. A leveled hosszú és hemzseg a hibáktól

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha nem olvasod újra a motivációs levelet. Könnyen lehet, hogy barokkos körmondatokkal ismételted magad, esetleg a lényegesebb részeket nem fejtetted ki eléggé. Törekedj az egyszerű, de jelentős információkat tartalmazó mondatokra, hiszen valószínűleg nem regényírónak jelentkezel. A leveled legyen tagolt, és max. 3000 karakterből álljon. Ha bizonytalan vagy a helyesírást illetően, olvastasd át valakivel, mielőtt elküldöd!

Hogyan fogj neki az írásnak? Nyisd meg az álláshirdetést és a cég weboldalát, és gépeld le a gondolataidat. Ezek után szelektálj, és ellenőrizd a helyesírást! Gyakorlati példát szeretnél, hogy mit írj az egyes bekezdésekbe? Olvasd el egy korábbi cikkünket a témában! 🙂

 

Szerző: Kurinyec Anna

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!