munkaado

Milyen kihívásokkal küzd egy munkaadó?

A munkaerőpiacon történő változások nemcsak a munkavállalókat, hanem a munkaadókat is komoly kihívások elé állítják. Talán azt gondolod, hogy nincs nehezebb annál, mint amikor állást keresel, de elhiheted, a HR-esek sincsenek könnyű helyzetben, hiszen nekik is meg kell küzdeniük a versenytársaikkal, sőt a másik oldallal – azaz az általatok – megfogalmazott elvárásokkal is. Hogy jobban megérthesd az ő gondolkodásukat, és ezáltal hatékonyabb lehess a karriertervezésed során, a TATA Consultancy Services Hungary munkatársával beszélgettünk.

Egy álláskeresőnél könnyebben meg lehet fogalmazni, hogy mi okozza a legnagyobb nehézséget: nem talál testhezálló munkát. De mi jelenti a legkomolyabb kihívást a cégeknek?

A folyamatosan erősödő munkerőpiaci verseny, a magas elvárásokkal érkező jelöltek, a technológia gyors ütemű fejlődése valamint az egyre gyorsuló üzleti növekedés folyamatosan új kihívások elé állítanak minket, munkaadókat. A cégek különböző Employer Branding megoldásokkal, a vezetőség képzésével, fejlesztésével, valamint a HR rendszerek digitalizálásával és eredményeink mérésével tudnak válaszolni.

Milyen benyomásaik vannak a toborzási folyamataik során a munkavállalókkal, jelentkezőkkel kapcsolatban? Mennyire ismerik a lehetőségeiket?

Azt tapasztaljuk, hogy nagyon magas elvárásokkal érkeznek a jelöltek. Tisztában vannak vele, hogy a vállalatok versenyeznek értük és nem fordítva. Rendszeresen rákérdeznek a karrierlehetőségekre, a külföldi munkavégzésre, valamint a cafeteria rendszer elemeire. Egyre többen keresik fel a karrier- vagy a Facebook oldalunkat már a jelentkezés vagy az interjú előtt.

TSC Hungary

Hogyan törekednek saját karrierlehetőségeiknek, kínált munkakörnyezetüknek bemutatására? Mi a legfőbb üzenetük az álláskeresők számára?

TCS. A Colorful Place to Grow.
Azt hiszem ez a mondat mindent elmond rólunk. Igyekszünk a cég értékeit (sokszínűség, fejlődési lehetőség, munka-magánélet egyensúly) minden felületen hitelesen kommunikálni, legyen szó állásbörzékről, egyetemi eseményekről, közösségi médiáról vagy állásportálokról. Hiszünk abban, hogy egy vállalatot a saját dolgozói tudják a leghitelesebben képviselni, így rendszeresen viszünk munkatársakat a rendezvényekre, vagy osztjuk meg a velük készített interjút, videót a social felületeinken.

A jelenlegi környezetben kiemelkedő jelentőséggel bírnak az online álláskeresési megoldások. Miért fontos, hogy a cégek és az álláskeresők személyesen is részt vegyenek egy olyan karrierrendezvényen, mint például a HVG Állásbörze?

Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy személyesen is megismerkedhessünk az érdeklődőkkel és megoszthassuk a saját tapasztalatainkat a vállalatról. A HVG Állásbörzéről minden évben értékes jelölteket tudunk felvenni, akik hosszú távon is beváltják a hozzájuk fűzött reményeinket.

Mire a leginkább kíváncsiak az álláskeresők?

Legtöbben a gyakornoki programok iránt érdeklődtek, de az idegen nyelvű pozícióink is rengeteg fiatalt vonzottak a standunkhoz. Sokan nem voltak tisztában azzal, hogy akár részmunkaidőben vagy szülési szabadságról visszatérve is elhelyezkedhetnek nálunk, viszont az ingyenes nyelvi képzéseinkről, a kiemelkedő juttatási csomagunkról már többen hallottak. A látogatók többségét a multikulturális környezet fogta meg, így amikor megtudták, hogy nálunk közel 70 különböző nemzetiséggel dolgozhatnánk együtt, boldogan adták le az önéletrajzukat.

Mi volt az, amit kiemelten figyeltek a jelentkezőknél?

Számunkra a lelkesedés, az alkalmazkodó készség és tanulási vágy, valamint a nyelvtudás volt a legfontosabb szűrési szempont.

Milyen pozíciókra, feladatkörre keresnek kollégákat?

Jelenleg IT, IT Service Desk, Finance & Accounting poziciókba keressük a legtöbb kollégát, ám HR outsourcing, Internship és Life Science területekre is folyamatosan várjuk a jelentkezőket. Vállalatunk folyamatosan fejlődik, növekszik, így a jövőben is több új nyitott pozícióra lehet számítani.