visszajelzés

Miért marad el a visszajelzés?

Neked is okoztak már álmatlan éjszakát a megválaszolatlanul hagyott jelentkezések? Előfordult már, hogy boldogan és reménnyel telve vártál egy olyan visszajelzésre, ami sosem érkezett meg? Mi lehet az oka annak, ha visszajelzés nélkül hagynak a cégek?

Amikor leadod a pályázatod egy álláshirdetésre, akkor teljesen természetes, hogy elvársz egy minimális visszajelzést  a vállalattól. Gyakran egy automatikus üzenet érkezik csupán, hogy célba ért az anyagod, de talán még többször marad el teljesen a visszacsatolás. Ha voltál már hasonló szituációba, érteni fogod, ha azt mondom: a bizonytalanság rosszabb az elutasításnál. Hiszen már egy rövid indoklásból is „tanulhat” az ember, ezzel szemben, ha sokáig kételyek között tartanak, arra az önbecsülésed is rámehet.

Ha minden egyes alkalommal, amikor megnyitod az e-mailjeit azt várod, hogy ott lesz az a bizonyos levél, de az csak nem akar megérkezni, az óhatatlanul csalódással tölthet el. Azon kezdesz töprengeni, vajon veled van a baj? Legtöbbször azonban nem ez a helyzet. De akkor mi lehet az elmaradt visszajelzés oka?

Egyrészt lehetséges, hogy valamiféle technikai hibát követtél el. Mint például:

  • Rossz e-mail címre küldted a levelet. Nem elég az elején begépelni a címet, hiszen könnyen lehet, hogy véletlenül mellé ütsz, és ha később nem ellenőrzöd, vakvágányra futhat a levél.
  • Nem csatoltál minden szükséges és elvárt dokumentumot. Például, ha angolul és magyarul is kérték a CV-d, de csak az egyiket küldted el, az sajnos rögtön kizáró ok lehet a jelentkezéskor. Olykor a több száz beérkező e-mailnél nincs arra ideje és energiája a HR-esnek, hogy felhívja a figyelmed erre a hibára, így visszajelzés nélkül csúszol le az állásról.
  • Túl nagy volt a csatolmány. Ilyen ugyan csak ritkán szokott előfordulni, de azért nem árt ellenőrizni, és nem csak automatikusan rányomni a küldés gombra.

postafiok


Másrészt a cég, vagy a kiválasztást végzők részéről is történhet m
ulasztás. Ilyen lehet:

  • Túl sok jelentkező anyaga közt, elveszik a tiéd. Ha valahonnan nagyon számítasz a visszajelzésre, mert úgy érzed, abszolút esélyes lennél a pozícióra, nem árt, ha felhívod a céget, hogy adjanak tájékoztatást a jelentkezésed státuszáról. Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmüket a leveled.
  • Túl hosszadalmas a kiválasztási procedúra. Előfordulhat, hogy te már több mint egy hónapja jelentkeztél, de mivel folyamatosan érkeznek még be jelentkezések, addig nem küldenek senkinek visszajelzést, míg le nem zárul a határidő. Nézz utána, volt-e ilyen megadva a hirdetésben!
  • Nincs kapacitás mindenkinek válaszolni. Sajnos ez is egy lehetőség. Hiába íratlan szabály, hogy mindenkinek vissza kell jelezni, még akkor is, ha nem jut tovább a következő fordulóba, ez a százas nagyságrendű beérkező CV után nem mindig valósul meg. Ez persze sokat elárulhat magáról a vállalatról is, így hát a jó „hírnév”, branding megtartása érdekében ez a magatartás kerülendő a részükről.

Összegzésként tehát ha nem érkezik visszajelzés egy pozíció kapcsán, soha ne az legyen az első reakciód, hogy elkezded magadat ostorozni és a képességeid leértékelni! Először is nézd meg, nem rontottál-e el valamit a jelentkezéskor. Ha itt nincs hiba, és már több mint egy hónap eltelt, akkor felhívhatod a céget, és utánakérdezhetsz a dolgoknak.

Végezetül egy jó tanács: soha ne hagyd, hogy a visszajelzés hiánya elvegye az önbizalmad vagy a lelkesedésed! Álmaid munkája ott vár rád, már csak meg kell találnod!

Szerző: Kosztolnik Lili