fiatalok

X vs. Y: Generációk közötti konfliktusok

Pályád elején sokszor érezheted azt, hogy nem könnyű szót érteni a tapasztaltabb kollégákkal. Olykor úgy érzed, hogy nem vagytok azonos hullámhosszon, vagy valami olyasmit várnak el Tőled, amit minden igyekezeted ellenére sem tudsz megtenni. Az állandó feszültség könnyen konfliktusokat szülhet, ami senkinek sem jó. Szeretnéd jobban megérteni, miért viselkednek a többi generáció tagjai úgy, ahogy? A Profiles International kutatásából most megtudhatod, melyek a legszembetűnőbb különbségek az X és Y generáció között!

A változatosság gyönyörködtet, ahogy mondani szokás, ám a személyiségbeli eltérések megnehezíthetik a közös munkát. Ahhoz, hogy könnyebben megértethessétek magatokat a másikkal, ismernetek kell egymást.

Miben térnek el a különböző generációs munkatársak?

Lojalitásban és karrierfelfogásban

Míg az Y generáció tagjait az újdonságok éltetik, gyors előrelépésre vágynak, valamint keresik a változatosságot és a kihívásokat, addig az X generáció képviselői általában lojálisabbak egy céghez, nehezebben váltanak munkahelyet, inkább kerülik a bizonytalanságot.

Konfliktusveszély! Mindenki magából indul ki, ezért az idősebbek lojalitást és alázatosságot várnak el, ami egy “nyughatatlan”, folyton munkahelyet váltó fiatal számára szokatlannak tűnhet.

A preferált munkakörnyezetben

Az 1960 és 1979 között születettek szívesebben dolgoznak saját irodában, szeretik otthonosabbá tenni környezetüket, és gyakran gondolják, hogy a munkahely a második otthonuk. Ezzel szemben az Y-ok jobban szeretik a kreatív, laza légkört, a mutatós irodákat, fontos számukra, hogy ilyen szempontból is jól érezzék magukat munka közben.

Konfliktusveszély! Egy nyitott terű open-officeban ezek az eltérő igények könnyen ütközhetnek egymással. Míg egyik kolléga csendre, nyugalomra és rendezettségre vágyik, addig a másik rendszeresen elcseveg a mellette lévő asztalnál dolgozóval, jókat viccelődik az irodában, ráadásul az asztalán sincs pedáns rend.

A munkavégzés rendjében

Az 1980-1996 között születettek szeretik a rugalmas időbeosztást, élvezik a csoportmunkát, és igénylik is a csapatépítést, a kollégák közelebbi megismerését. Ellenben az X-ek inkább a kötött munkaidőt kedvelik, strukturáltabbak, egyedül is elvannak, és kevésbé igénylik az állandó munkatársi interakciót.

Konfliktusveszély! Nem nehéz belátni, hogy ez milyen nehézségeket okoz. Az eltérő munkatempójú és mentalitású csoporttagok könnyen vitába kerülhetnek.

Hogyan kerüld el a konfliktusokat?

Székely Gábor, a Profiles ügyvezető igazgatója az alábbi jó tanácsot adja: légy türelmes magaddal és másokkal szemben is! Ha odafigyelsz a másikra és megérted a motivációját, akkor tudsz majd együtt dolgozni vele, ha nem, akkor egyikőtök menni fog. Add meg a tiszteletet, és cserébe ugyanezt várd el a másik féltől is!

Szerző: Kosztolnik Lili