Mit tegyél, ha nem jeleznek vissza a cégek?

Veled is előfordult már, hogy jelentkeztél egy (vagy több) pozícióra, azonban semmilyen választ nem kaptál? Vagy az állásinterjúig eljutottál ugyan, utána azonban nem értesítettek a végleges döntésről. Mielőtt azt gondolnád, hogy szándékosan nem jeleznek vissza a cégek HR-esei, érdemes a dolgok mögé pillantani.

 

Miért nem küldenek sok esetben visszajelzést a munkáltatók?

Sok oka lehet annak, hogy nem hívnak be interjúra, úgyhogy nem érdemes rögtön magadban keresni a hibát. Lehet, hogy az állást már korábban betöltötték, már megvan a kiszemelt utód, vagy épp számodra ismeretlen szempont alapján (pl. életkori vagy nemi preferenciák) már a legelején kiestél a rostán.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy az egyszerűnek feltételezett válaszküldés sokszor nem is olyan egyszerű. Számtalan vállalat szembesül azzal, hogy elképesztő mennyiségű pályázat érkezik be, amelyet rengeteg idő feldolgozni, és gyakran nincs elegendő kapacitásuk a nem releváns jelölteket értesíteni.

Ennek megoldásaként több munkáltató automatikus válaszüzeneteket küld az adott pozíció szempontjából nem megfelelő jelentkezőknek, ami persze szintén nem a legideálisabb módja az elutasításnak.

 

Állást keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor semmiképp ne hagyd ki a HVG Állásbörzét, hiszen több mint 200 kiállító munkatársaival beszélgethetsz karrierterveidről. Erről nem kellene lemaradnod, csekkold a részleteket ide kattintva, és regisztrálj be, ha jönnél!

 

5 dolog, amit tehetsz az ilyen helyzetek elkerülése érdekében

 

1. A legalapvetőbb tanács, hogy ne jelentkezz olyan pozícióra, ami fényévekre van az eddigi tanulmányaidtól, tapasztalataidtól. Természetesen, amennyiben egy-két elvárásnak nem felelsz meg 100%-ban, az még nem ok arra, hogy habozás nélkül szelektáld a pozíciót, de például HR-esként nem túl jó esélyekkel indulsz, ha szoftverfejlesztő mérnököt keresnek.

 

2. Érdemes már a nulladik lépésben, azaz a jelentkezésed beadásakor törekedni arra, hogy olyan pályázatot küldj be, ami kiemel versenytársaid közül, nem utolsósorban pedig releváns az adott munkakört illetően. Ezek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ne kallódjon el az anyagod.

 

3. Ha személyes interjúra hívnak, távozás előtt mindenképpen érdeklődj a kiválasztási folyamat következő lépéseiről, a tájékoztatás módjáról. Érdemes arra konkrétan rákérdezned, hogy mikor várhatsz választ az interjúval kapcsolatban. Így egyrészt informálódsz, másrészt a munkáltató is látja, hogy komolyan érdekel a munka.

 

4. Végül pedig ne feledkezz meg a jelentkezéseid utánkövetéséről! Tartsd számon, hogy mely lehetőségnél hol jársz a kiválasztásban! Ha 1-2 hét elteltével sem kapsz visszajelzést, nyugodtan írhatsz egy e-mailt vagy betelefonálhatsz, hogy hol tart a folyamat.

 

5. Ne add fel! Az elkeseredés normális reakciónak tűnhet, ha hosszú ideje keresel munkát, azonban ne feledd, hogy ilyen helyzetben is sokkal többet segít, ha igyekszel optimistán tekinteni a jövőbe. Önsajnálat helyett tegyél meg minden tőled telhetőt a cél érdekében!

 

Végül pedig egy megfontolandó tanács, ha rosszul alakul egy-egy pályázatod: semmiképp ne vedd személyes kudarcnak a visszautasítást! Ezekből a helyzetekből érdemes tanulni, amennyit lehet, aztán pedig tovább kell lépni. Ne rágódj sokáig!

 

Hasznosnak találtad a cikket?

Oszd meg barátaiddal, és ne felejts el feliratkozni, hogy Messengeren keresztül értesíthessünk a legfrissebb anyagokról!

 

Szerző: Bányai Nikoletta