hvg allasborze

Kifaggattuk a Morgan Stanley csapatát! – interjú

2020. március 11-12-én megnyitja kapuját a 26. HVG Állásbörze, ahol több mint 200 munkaadót ismerhetsz meg, sőt, kérdéseidet is felteheted a cégek munkatársainak. A rendezvényen a Morgan Stanley is jelen lesz kiállítóként, immár 26. alkalommal. Az interjúban meséltek nekünk lehetőségekről, munkakörnyezetről, csapatmunkáról. A HVG Állásbörzén te is kérdezhetsz tőlük a C22-es standon, regisztrálj még ma!

 

A Morgan Stanley a HVG Állásbörzén

 

Milyen okból vesznek részt a HVG Állásbörzén?

Azért veszünk részt az állásbörzén, mert az ilyen események jó lehetőséget kínálnak, hogy bemutassuk a vállalatunkat és potenciális jelöltekkel találkozzunk.

 

Miért gondolja, hogy fontos részt venni ezeken az rendezvényeken?

Azért, hogy növeljük a márkaismertségünket és találjunk olyan álláskeresőket, akik szeretnének egy globális pénzügyi intézet technológiai és analitikai központjában dolgozni.

 

Milyen végzettséget, tudást, illetve szakmai tapasztalatot keresnek?

Ez a pozíciótól függ. Általában olyan jelölteket keresünk, akik pénzügyi, számviteli, informatikai, matematikai vagy kvantitatív háttérrel rendelkeznek, és érdeklődnek e területek iránt.

 

Mire figyel az érdeklődővel való első találkozón?

Megpróbáljuk megítélni, hogy mennyire illeszkedne be a cégünk profiljába és vállalati kultúrájába, hogy van-e olyan értékes tudása vagy készsége, amit hasznosítani tudna nálunk, és hogy érdeklődik-e valamelyik általunk kínált pozíció iránt.

 

Átlagosan hány ember jelentkezik a pozícióikra a HVG Állásbörzén?

Körülbelül 500 regisztrációt rögzítettünk mind a 2018-as, mind a 2019-es állásbörzén.

 

Mik voltak a legfontosabb szempontok egy leendő alkalmazott felvételekor?

A friss diplomások és a tapasztalt szakemberek egyaránt találnak új kihívásokat a budapesti irodánkban végzett komplex és felelősségteljes feladatok között. Olyan jelölteket keresünk, akik készek állnak ezekre kihívásokra és rendelkeznek a megfelelő képességekkel és hozzáállással ahhoz, hogy kibontakozzanak a mi nyitott és konstruktív vállalati kultúránkban.

 

Milyen tanácsot adna azoknak az álláskeresőknek, akik meglátogatják a standjukat az Állásbörzén?

Nézzék meg a honlapunkon, hogy mi a Morgan Stanley budapesti irodájának profilja és milyen nyitott pozíciók vannak, hogy érdemi kérdéseket tudjanak feltenni az üzleti oldalt képviselő és HR-es kollegáinknak. Valamint jó, ha megnéznek néhányat a honlapunkon bemutatott munkavállalói profilok közül, hogy mélyebben megismerhessék az iroda által kínált széles karrier- és fejlődési lehetőségeket.

hvg allasborze
Fotó: A Morgan Stanley standja a 2019. őszi HVG Állásbörzén

 

 

Új kolléga, akivel a HVG Állásbörzén találkoztak

Mi volt az első benyomása, amikor leendő kollégájával találkozott a rendezvényen?

Tisztában volt vele, hogy milyen típusú munkát keres. Ez remek első benyomás volt, mert tudta, hogy milyen információra van szüksége ahhoz, hogy biztos legyen abban, hogy érdekli őt a pozíció.

 

Mitől volt ő más, mint a többi jelentkező?

Proaktív volt a hozzáállása.

 

A rendezvényen folytatott informális beszélgetés segített az új kolléga felvételében?

Igen, segített. Amint a toborzási csapat visszaért az irodába, közvetlenül meg tudták keresni a jelöltet és azonnal el tudták kezdeni a felvételi procedúrát.

 

Milyen hosszú volt a felvételi procedúra? Milyen szakaszokból állt?

Körülbelül 3 hétig tartott. Az első lépés egy telefonos szűrőinterjú volt, ezt követte egy telefonos szakmai interjú, az utolsó kör pedig egy személyes találkozó volt az irodánkban.

 

Mi az ő munkája?

IT fejlesztő.

 

Nézd meg a Morgan Stanley nyitott pozícióit ide kattintva!

 

 Tudnivalók a Morgan Stanley-ről

Milyen végzettségre/tapasztalatra van szükségük?

A Morgan Stanley budapesti irodájában dolgozó szakemberek több mint 95%-a rendelkezik diplomával. Számos kollégánk MBA vagy PHD képesítést is szerzett saját területén, sőt, kutatóintézetekből is érkeztek hozzánk munkatársak. Kollégáink többsége a STEM területeken, a technológia, az informatika vagy a matematika területén szerzett felsőfokú végzettséget, miközben szakembereink közel harmada rendelkezik közgazdasági diplomával. Az irodában informatikusok, mérnökök, közgazdászok, jogászok, matematikusok, fizikusok és vegyészek is dolgoznak.

 

Hogyan kell jelentkezni? – Mire számít a jelentkezőktől?

A jelentkezőknek online kell beadniuk az önéletrajzukat a morganstanley.com/careers címen.

 

Milyen a felvételi procedúra?

Ez minden területen más. Általában telefonos szűrőinterjúval kezdődik, amit egy telefonos szakmai interjú követ, majd az utolsó kör egy személyes interjú.

 

Milyen munkakörnyezetet ajánlanak?

Egy légterű irodai környezetben dolgozunk.

 

Lehet alternatív módon dolgozni az Önök vállalatánál? (Pl. rugalmas munkaidő, távmunka, stb.)

Mind a rugalmas munkaidőre, mind távmunkára van lehetőség a cégünknél.

 

Találkozz a Morgan Stanley csapatával a március 11-12-i HVG Állásbörzén! Ne felejts el regisztrálni! 😉