ssciroda

Karrierépítés jó nyelvtudással?

Ha behunyod a szemed és elképzeled az álommunkahelyed, akkor azt látod, hogy egy szupermodern irodában dolgozol, nap mint nap használod idegennyelv-tudásod, és egyre nagyobb lépésekben haladsz előre a karrierlétrán? Ha igen, akkor a következő cikk neked szól. Az SSC-k világa ugyanis pont ezt nyújtja a jó nyelvtudással rendelkezőknek.


Kezdjük az outsourcing-gal!

Biztos Te is hallottad már a misztikusan hangzó „outsourcing” kifejezést. Ha röviden akarjuk jellemezni a folyamatot, azt mondhatjuk, hogy adott vállalat egy addig saját maga által végzett feladatot (leggyakrabban: IT, pénzügy, számvitel, HR, call center, SSC, marketing, stb.) átad egy másik cégnek. A jövőben ezt a tevékenységet ezen másik vállalat fogja ellátni. Az SSC, vagyis Shared Service Center, az outsourcing egy típusa.


Mi is az az SSC?

Induljunk ki abból, hogy van egy multinacionális vállalat, mely számos országban rendelkezik irodával. A cég operatív feladatait, mint például a számvitelt, bérszámfejtést vagy beszerzést, ezek az irodák nagyjából azonos lépések mentén teljesítik. A hatékonyabb működés érdekében a multi dönthet úgy, hogy ezeket a folyamatokat összehangoltan egy földrajzi helyre szervezi. Amellett, hogy ez képessé teszi a céget arra, hogy leányvállalatait jobban kiszolgálja, a költségeit is csökkenti.

A HVG Állásbörzén több mint 65 vállalat keres jó nyelvtudással rendelkező jelölteket. Regisztrálj, és beszélgess a szektor legjelentősebb képviselőinek munkatársaival. Érdeklődj a feladatokról, munkakörülményekről és a kiválasztási folyamatokról is október 3-4-én a Papp László Budapest Sportarénában!

Magyarországon a relatíve olcsó munkaerő és a megfelelő technikai és emberi feltételek miatt egyre több SSC jelenik meg és kínál remek lehetőségeket többek között pályakezdők számára.


Neked is megéri jelentkezni egy SSC-hez, ha

  • vonz a multik világa, szívesen kipróbálnád magad egy nemzetközi cégnél,
  • versenyképes jövedelemre vágysz,
  • kiváló az idegennyelv-tudásod,
  • nyitott vagy a más kultúrákból származó emberek felé, jól kommunikálsz külföldiekkel,
  • komolyak a karrierterveid,
  • egy jól felszerelt, korszerű iroda számodra az ideális munkakörnyezet,
  • híve vagy az élethosszig tartó tanulásnak.

Szerző: Pigniczki Zsóka