Így készítsd el a tökéletes LinkedIn profilodat 5+1 lépésben!

A LinkedIn napjainkban több 100 millió felhasználóval bír, sokan az álláskeresők Tinderjeként emlegetik. Ha sikerül egy ütős profilt összeraknod, akkor akár hetente kaphatsz új állásajánlatokat anélkül, hogy bárhova is benyújtottad volna a pályázatodat. Ugye milyen jól hangzik? Nézzük, hogyan készítheted el a tökéletes LinkedIn profilt!

 

1. Használj kulcsszavakat!

Az első és legfontosabb, hogy szánj elég időt profilod elkészítésére. Építs be a tartalomba kulcsszavakat, melyek tükrözik kompetenciáidat, szakképesítésedet – ezek segítségével több munkaadó fog rád találni, ha éppen hasonló területre keres munkavállalót. A keresőmotor-optimalizálás lehetővé teszi, hogy ahogy az Instagramon hashtag-ek, úgy a LinkedIn-en is hasonlóan kulcsszavak alapján kereshess akár te, akár a cégek HR-esei

 

2. Tölts fel jó minőségű, professzionális fotót!

Az önéletrajznál is alapelv, hogy ne egy jól sikerült bulis képet csatoljunk, hanem egy jó minőségű, professzionális fotót, mely felelősségteljes, komoly és megbízható munkavállalót tükröz. Egy kutatás alapján a LinkedIn-en 11-szer gyakrabban nézik meg azokat a profilokat, amihez kép is van feltöltve.

 

3. Legyen személyre szabott URL címed!

A LinkedIn-en van lehetőséged arra, hogy személyre szabott URL címet állíts be, így bárhol meg tudod adni profilod elérhetőségét.

 

4. Bővítsd kapcsolati hálódat!

Minél több ismerősöd van, annál több lehetőség tárul eléd, így érdemes csoporttársaidat, munkatársaidat is bejelölni. Még jobb, ha gyűjtesz néhány ajánlást (endorsement) vagy referenciát ismerőseidtől, esetleg korábbi munkaadóidtól. Így profilod még nagyobb eséllyel ragadhatja meg a HR-esek figyelmét, hiszen menő, ha a felsorolt kompetenciáidat mások is elismerik.

 

5. Tedd színessé profilodat!

A LinkedIn profilod tulajdonképpen az én-márkád része, így arra szolgál, hogy saját magadat minél előnyösebb formában tüntesd fel. Fontos, hogy maradj aktív, s videókkal, szakmai cikkek megosztásával, esetleg saját projektek, prezentációk feltöltésével még egyedibbé és kifejezőbbé varázsold saját profilodat. Lehetőség szerint helyezz el minél több linket LinkedIn adatlapodon, ha vezetsz blogot, vagy van saját weboldalad, akkor azt mindenképpen tüntesd fel link formájában is.

 

+1 Csatlakozz szakmai csoportokhoz!

Lehetőséged van érdeklődésednek megfelelően szakmai csoportokhoz csatlakozni, ahol inspirációt nyerhetsz, emellett közelebb kerülhetsz számodra hasznos lehetőségekhez is.

Készítsd el tökéletes LinkedIn profilod, és találd meg a számodra leginkább megfelelő munkalehetőséget!

 

Szerző: Novák Dóra

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 😉