álláshoroszkóp

HVG Állásbörze – Márciusi álláshoroszkóp

Kíváncsi vagy, mit tartogatnak számodra a csillagok karriertéren? Talán megérett az idő a váltásra? Esetleg az önfejlesztés kerül fókuszba? Olvasd el az álláshoroszkópod, és nézd meg, hogy Te vajon azon az úton haladsz-e, amit az univerzum kijelölt számodra!

 

Kos (03.21 – 04.20.)

álláshoroszkóp

Egyre gyakrabban játszadozol el a gondolattal, hogy beadod a felmondásodat. Úgy érezheted, jelenlegi munkahelyed már nem tartogat új kihívásokat. Fontos számodra a függetlenség, határozott vagy és nyitott. Kiváló vezető válhatna belőled, de vállalkozóként is tökéletesen megállnád a helyed. Lehet, hogy unod már az alkalmazotti létet? Látogass el a HVG Állásbörzére, ahol magasabb beosztású pozíciók is várnak. Ha pedig vállalkozás indításán töröd a fejed, március 12-én a BT ElőadóTéren 13:00-tól Dallos Zoltán, az Alkalmazottból vállalkozó c. könyv szerzője vezet be a személyes márkaépítés rejtelmeibe!

 

Bika (04.21 – 05.20.)

álláshoroszkóp

Nehéz időszakot élsz meg, úgy érezheted, kicsúszik a lábad alól a talaj. Munkahelyed nem ad szilárd alapokat, pedig te akkor vagy nyugodt, ha biztos állásod van. Türelmes vagy és kitartó, azonban nem szabad a végletekig húznod a váltást. A HVG Állásbörzén lehetőséged lesz megfontoltan válogatni a cégek és az álláslehetőségek között, azonban ezt a napot ne csak az álláskeresésre fordítsd, hanem a feltöltődésre is. Látogass el az OTP Bank Nyrt. (B7) standjához, ahol kiterjesztett valóságban bankolhatsz, és kipróbálhatod a ‘Holo Banking’ folyamatát!

 

Ikrek (05.21 – 06.21.)

álláshoroszkóp

Ez az év az új ismeretségekről szól. Márciusban akár olyan személlyel is találkozhatsz, aki váratlan lehetőségeket nyit meg számodra karriertéren. Kíváncsi és nyitott személyiség vagy, szeretnél sok mindent megismerni a világból. Éppen emiatt nem bűn, ha kíváncsi vagy rá, más cégek milyen lehetőségeket kínálnak. A HVG Állásbörze megfelelő terep arra, hogy felmérd a munkaerőpiacot, és kielégítsd nyughatatlan tudásszomjadat a legkülönbözőbb témákban. A BT ElőadóTéren Kozma-Vízkeleti Dánieltől tudhatod meg, hogyan befolyásolnak családi mintáid a munkahelyválasztásban, Bene Máté, gerinc specialistától pedig elsajátíthatod a legjobb módszereket az ülőmunka okozta gerincpanaszok megszüntetésére.

 

Rák (06.22 – 07.22.)

álláshoroszkóp

Szívesen dolgozol olyan helyen, ahol megtarthatod önállóságodat, sok emberrel lehetsz kapcsolatban, és ahol a fizetés arányban áll a befektetett munkával. Jelenlegi munkahelyeden tülekedned kellene a feljebb jutásért, de az nem a te asztalod, helyette inkább sajnálkozol. Ne aggódj, a HVG Állásbörzén megcsillogtathatod a képességeidet, és meglelheted azt a biztonságot, amire szükséged van egy munkahelytől. Tudjuk, hogy szórakozni is szeretsz, ezért látogass el a Flex szabadulószobájába, ahol éles eszeddel és 3 csapattársaddal esélyesek lehettek a győzelemre. Bár jelenlegi munkahelyed fogságából is ilyen elánnal menekülnél…

 

Oroszlán (07.23 – 08.23.)

álláshoroszkóp

Óriási a függetlenség iránti vágyad, ritkán vagy képes elfogadni valaki más uralmát. Talán épp most jött el az ideje, hogy a saját utadat járd? A HVG Állásbörzén számos senior és vezetői állás vár, ha pedig fontolgatod, hogy vállalkozóként is kipróbáld magad, Dallos Zoltán „Személyes márkaépítés 2020-ban!” c. előadását se hagyd ki! A magánéletben és a munkahelyen is élvezed a pompát, a figyelmet, és a versengés sem áll távol tőled, ezért irány a dm standja (C15), ahol sminktippekkel látnak el a kollégák, vagy látogasd meg a ManpowerGroup standját (E7), ahol egy szkanderversenyen élheted ki magad.

 

Milyen előadások várnak még a HVG Állásbörzén? Nézd meg a teljes programot ide kattintva!

 

Szűz (08.24 – 09.22.)

álláshoroszkóp

A magánéletben és az álláskeresésben is gyakorlatias és megfontolt vagy. Munkatűrésed emberfeletti, de most különösen oda kell figyelned, nehogy terhelhetőséged miatt kihasználjanak. Jellemző rád, hogy hatalmas intenzitással veted bele magad feladataidba – ha az utóbbi időben lankadt a munkakedved, nem árt körülnézned a munkaerőpiacon! Ami a lelki egészségedet illeti, maximalizmusod miatt fokozottan jelentkezhetnek nálad a szorongás tünetei. A HVG Állásbörzén ugorj be a BT ElőadóTérre, dr Séllei Beatrix Lelki önvédelem kiégés ellen c. előadására! A fizikai egészségedről se feledkezz meg: Bene Máté, gerinc specialista segít megelőzni az ülőmunka káros hatásait.

 

Mérleg (09.23 – 10.23.)

álláshoroszkóp

Az év első felében fordíts kiemelt figyelmet a munka és a magánélet egyensúlyára, a harmónia megteremtésére, ez ugyanis nélkülözhetetlen lesz az elkövetkezendő időszak átvészeléséhez. A munka terén is adsz a kényelemre, az elégedettségedet jelentősen növelheti egy éves sportbérlet, vagy az irodai masszázs lehetősége. A HVG Állásbörzén látogass el az All You Can Move standjához (A9), ahol akár egy egész éves sportbérletet is nyerhetsz. Ha szülő vagy, gyere el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom workshopjára, ahol tippeket is kaphatsz a work-life balance megteremtéséhez!

 

Skorpió (10.24 – 11.22.)

álláshoroszkóp

Mostanában megterhelnek a hétköznapok, sokszor érezheted úgy a munkahelyeden, hogy legszívesebben felállnál, és otthagynál csapot-papot. Imádod a veszélyes helyzeteket, a felderítendő titkokat, foglalkoztatnak az élet rejtett összefüggései. Lehet, hogy pozíciód nem rejtegeti magában ezeket? Gyere el a HVG Állásbörzére, ami kiváló alkalom arra, hogy személyesen mérd fel a terepet, és megismerd leendő munkáltatódat. A megérzéseid most sem fognak cserbenhagyni. Látogass el a Sanofi (F26) standjához, ahol kutatással kapcsolatos pozíciók várnak!

 

Nyilas (11.23 – 12.21.)

álláshoroszkóp

Barátságos és felfedező természetű vagy, magas az igazságérzeted, társadalmi szerepvállalási igényed miatt pedig gyakran mozogsz szociális, humán területeken. Az utóbbi időben nem egyszer kerültél igazságtalan helyzetbe a munkahelyeden, ezért is érezheted úgy, hogy szükséged van a váltásra. A HVG Állásbörze egy remek alkalom, hogy új munkahely után nézz, és személyesen is megismerd leendő munkatársaidat. Az álláskeresés mellett látogass el a BT ElőadóTérre is, ahol március 12-én 14:20-tól Tóth Gábor, a Tudatos Fiatalok Közösségének alapítója meséli el, hogyan utazott hátizsákkal Európában mindössze 100 euróból a közösség erejével.

 

Bak (12.22 – 01.20.)

álláshoroszkóp

Precíz vagy és terhelhető, de gyakran átesel a ló túloldalára, ezért előfordulhat, hogy munkahelyeden kihasználnak. A tavalyi évben érzelmileg kimerültél – idén az életed több területén, így a munkában is érdemes rászánnod magad egy nagyobb váltásra. Jeleskedsz a pénzügyekben, határozottságodnak és szervezettségednek köszönhetően pedig kiváló vezető válna belőled. Gyere el a HVG Állásbörzére, ahol kiállítóink között több pénzügy-számviteli és logisztikai cég is képviselteti magát. Munka terén sikereidet eredményeidben méred, nehezen kezeled azokat a szituációkat, ahol „el kell adnod magad”. Az Impróka /Improvizációs Műhely/ kollégái a TCS Workshop Szigeten megtanítanak networkingelni!

 

Vízöntő (01.21 – 02.18.)

álláshoroszkóp

Akár magánéleti, akár karrierdöntések előtt állsz, előszeretettel hallgatsz intuíciódra. (Az sem véletlen, hogy megnyitottad ezt a cikket.) Mostanában túlhajtottad magad, akár a kiégéshez is közel kerülhetsz. Ez az időszak számodra az útkeresésről és az önmegvalósításról szól. Igazi társasági ember vagy, így ha munkahelyváltáson gondolkozol, a HVG Állásbörze kiváló terep lehet, hogy vidám és szórakoztató természetedet egy informális közegben csillogtasd meg a munkáltatóknak. Vonz az utazás, a távoli kultúrák megismerése, ezért Valiskó Gyöngyi előadását a BT ElőadóTéren semmiképpen ne hagyd ki („Mit tanultam a hátizsákos utazásból felsővezetőként?”)!

 

Halak (02.19 – 03.20.)

álláshoroszkóp

Nem csoda, ha érzelmileg kimerültnek érzed magad mostanában, hiszen ha cikkünket olvasod, valószínűleg kezdesz ráébredni, hogy nem a hozzád illő pozícióban vagy. Empatikus vagy és segítőkész, nagyon jó művészi adottságokkal rendelkezel, de jelenlegi élethelyzetedből pont ezeket hiányolod. Itt az ideje, hogy olyan munkahelyet válassz magadnak, ahol szárnyalhatsz! A HVG Állásbörzén lehetőséged lesz olyan pozíciók között válogatni, melyekben végre kiteljesedhetsz. Az álláskeresés mellett a kreativitásodat is tesztelheted a PPG Trilak Kft. (A15) standján, ahol VR szemüveg segítségével átfestheted a valóságot olyanná, amilyennek mindig is megálmodtad.

 

Kedvet kaptál? Nézd meg a március 11-12-i HVG Állásbörze programját! Kíváncsi vagy, milyen nagy durranással készülnek még a cégek? Nézd meg az aktivitásokat és a cégek listáját!