állásbörze

5 tipp, hogy kitűnj az Állásbörzén!

Alig több mint 10 nap, és megnyitja a kapuit hazánk legjelentősebb karrierrendezvénye. A HVG Állásbörzére kilátogathatunk gyakornoki és főállású munkák után érdeklődni, tájékozódni az aktuális lehetőségeinkről, vagy csak begyűjteni hasznos karriertippeket. Ha szerencsénk van, akkor akár konkrét munkaajánlattal is hazatérhetünk. Ahhoz, hogy ne maradjon el a siker, adunk néhány tippet, melyet érdemes megfogadni, mielőtt állásbörzére indulunk!


Fontos, hogy meg tudd fogalmazni, milyen környezetben, feladatkörben éreznéd jól magad.

Nulladik lépésként fontos, hogy meg tudd fogalmazni magadnak, hogy mi is a célod. Jó, ha átgondolod, miben vagy erős, milyen tudással és tapasztalattal rendelkezel, milyen cégkultúrában érzed jól magad, stb. Ezek alapján sokkal könnyebben tudsz majd keresni a lehetőségek között. Ha ez megvan, akkor már könnyebben tudsz élni az állásbörze kínálta lehetőségekkel is.  Jöhet az 5 konkrét lépés a sikeres részvételhez?

 1. Készüljünk fel a kiállítókból!
  Már most, az állásbörze előtt lehet tájékozódni a rendezvényen megjelenő cégekről. Érdemes megismerkedni a munkaadók tevékenységével, főbb preferenciáival és néhány meghirdetett pozíciójával is a rendezvény honlapján. Írjunk listát, hogy kikkel szeretnénk személyesen is beszélgetni, hol kínálnak nekünk releváns pozíciókat!

  munkaadók

 2. Gyűjtsük össze kérdéseinket!
  A felkészültség mindig pozitív benyomást kelt. Legyünk kíváncsiak, érdeklődők és nyitottak. Jó, ha már előre megfogalmazunk néhány konkrét kérdést, amire szeretnénk választ kapni a helyszínen. Fontos kiemelni, hogy nem szerencsés egyből a fizetésre, anyagi juttatásokra fókuszálunk. Megkérdezhetjük, hogy csapatban kell dolgozni, milyen továbbképzési lehetőségek vannak a cégen belül, vagy mit kell tudni a kiválasztási folyamatról.
 3. Legyünk bátrak!
  A sok potenciális jelölt közül a felkészültség mellett a határozottsággal is fel tudjuk magunkra hívni a HR-esek figyelmét. Bátrak lépjünk oda egy szimpatikus cég munkatársához, mutatkozzunk be, mosolyogjunk, és beszéljünk tapasztalatainkról. Az állásbörze nagy előnye a személyes kapcsolatteremtés lehetősége. Ne szalasszuk el az alkalmat, hogy jó benyomást tegyünk! Minden esetben figyeljünk az elhangzottakra, és jegyezzük meg beszélgetőpartnerünk nevét, hiszen későbbiekben a pályázat során a jelentkezési anyagunkat neki címezzük majd.

  önéletrajz

 4. Legyen online és offline aktuális önéletrajzunk!
  A regisztráció során mindenképpen érdemes feltölteni önéletrajzunkat. A HVG Állásbörzén ugyanis az e-reg rendszer segítségével pillanatok alatt tudsz jelentkezni a helyszínen a számodra vonzópozícióra. Ha azonban biztosra akarsz menni, érdemes néhány példányt kinyomtatva is magaddal hozni. A CV-nket gondosan állítsuk össze már a rendezvény előtt, ehhez egy korábbi cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttük nektek.
 5. Öltözzünk alkalomhoz illően!
  Az első benyomás kialakításában nagy szerepet játszik a  megjelenés, éppen ezért ügyeljünk külsőnkre, és az alkalomhoz illően öltözzünk fel. Itt ugyanis bármelyik beszélgetés állásinterjúba is átfordulhat. Induljunk munkahelyhez illő, kényelmes, elegáns ruhában az állásbörzére. Legyünk ápoltak és rendezettek, hiszen csak így leszünk képesek teljes magabiztossággal képviselni saját magunkat.


Gyere el, és tegyél egy nagy lépést a céljaid eléréséért március 7-8-án a Papp László Budapest Sportarénában! A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell!

Hasznosnak találtad a cikket?

Oszd meg barátaiddal, és ne felejts el feliratkozni, hogy Messengeren keresztül értesíthessünk a legfrissebb anyagokról!

Szerző: Novák Dóra