A nevedben kérdeztünk a Bosch-tól! (interjú)

Már csak néhány hét van hátra a következő, 2019. március 6-7-i HVG Állásbörzéig, ahol több mint 200 munkaadót ismerhetsz meg, sőt kérdéseidet is felteheted a cégek munkatársainak. A rendezvény egyik kiemelt állásajánlóját, a Bosch csoportot kérdeztük lehetőségekről, munkakörnyezetről, csapatmunkáról. A HVG Állásbörzén te is kérdezhetsz tőlük a C2-es standon, regisztrálj még ma!

1. Te mit szeretsz leginkább a cégben?

Ugyan a budapesti telehelyen már több mint 3000-en dolgozunk együtt, mégis közvetlen és fiatalos a hangulat a mindennapi munka során.

2. Melyik az a kérdés, amit biztosan feltesztek az állásinterjún?

„Miért szeretnél a Bosch-nál dolgozni?”

3. Mi a 3 legfontosabb tulajdonság, amit kerestek a jelentkezőkben?

A három legfontosabb tulajdonság, amit keresünk mind műszaki, mind gazdasági területre jelentkező kollégákban: jó csapatjátékos, jó kommunikációs készségek, rugalmasság.

4. Miért jó nálatok dolgozni?

A Bosch csoport már több mint 130 éve biztosít lehetőséget arra, hogy piacvezető technológiákkal munkavállalói leküzdjék a holnap kihívásait. Mindennapos munkánk során ösztönözzük munkatársainkat arra, hogy személyes és szakmai életükben is megtalálják az egyensúlyt, mely kiemelkedő munkájuk alapjául szolgál. A Bosch csoport szellemiségéhez illeszkedve a folyamatos tanulás, az új perspektívák keresése kultúránk szerves része. Mindezek mellett fontos számunkra a minőségi munka, a rugalmas munkavégzési lehetőségek és a cégen belüli karrierutak biztosítása.

5. Hogyan foglalnád össze a tevékenységeteket 3 mondatban?

Legyen szó mobilitási megoldásokról, fogyasztói cikkekről, ipari technológiáról, energetikáról vagy építéstechnológiáról, a Bosch-sal lehetőséged nyílik javítani az emberek életminőségén világszerte. A Budapesti Fejlesztési Központ több éves tapasztalattal rendelkezik a vezetéstámogató rendszerek területén és az önvezető autók megvalósításához vezető úton. A cég értékrendjébe tartozik, hogy a kollégák szakmai fejlődését és a tanulást folyamatosan támogatjuk, így a szakmai megmérettetés támogatásával is ezt a fontos értéket tudjuk képviselni.

A Bosch munkatársai a rendezvényen holografikus táblán fogják megmutatni, hogy milyen termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak. A további helyszíni aktivitások megtekintéséért kattints ide!

6. Kérlek, írj néhány fontos infót általánosságban a kiválasztási folyamatról!

Kiválasztási folyamatunk többfordulós, melyben mind a személyügyi osztály, mind pedig a szakmai osztály képviselteti magát. A megpályázható állásokra a jelentkezést a karrieroldalunkon várjuk: www.bosch.hu/karrier

7. Kiknek kínáltok karrierlehetőségeket?

Pozícióink és területeink széles skálájának köszönhetően a pályakezdőkre és a szenior kollégákra egyaránt építünk. Főbb mérnöki területek: szoftverfejlesztés, hardverfejlesztés, IT, applikációs mérnökség.

Szoftverfejlesztés

Ezen a területen szoftvereket fejleszthetsz a termékekkel kapcsolatos funkciók számára. Feladataid magukba foglalják a szoftverarchitektúrák szimulációját és modellezését, valamint fejlesztésük és tervezésük kezelését is. A szoftverek elektronikus rendszerekbe történő beépítésén túl érvényesíted és hitelesíted a szoftvereket, valamint minőségellenőrzéseket hajthatsz végre.

Hardverfejlesztés

A hardverfejlesztésben Te határozod meg az elektronikus alkotóelemek funkcióját, kivitelezését és műszaki jellemzőit. Kifejlesztheted a prototípusokat, a modulokat, platformokat. A vezérlőegységek és az analóg, illetve digitális áramkörök tervezésén túl a Te megoldásaiddal alkalmazkodhatnak a speciális vevői igényekhez.

IT

Az informatika területén a villamosmérnöki munka és az IT kapcsolódik össze.

IT és big data rendszereket fejleszthetsz ki, koordinálhatod az ehhez kapcsolódó szoftverek és hardverek fejlesztési munkafolyamatait. Feladatod magába foglalja a vevői igényekre szabott informatikai megoldások kifejlesztését és az informatikai rendszerek különböző részlegek közötti koordinációjára vonatkozó stratégia kidolgozását.

Applikációs mérnökség

Az applikatőri munka során feladatod a belső égésű motorok hardvereinek és szoftvereinek telepítése. Feladataid magukba foglalják az elektronikus motorvezérlő rendszerek üzembe helyezését és optimalizálását, a vezérlőegységek szoftverparamétereinek beállítását, a prototípusok tesztelését és a motortesztállványok megépítését és üzembe helyezését.

 

Ezek mellett pedig kereskedelmi és üzleti támogató osztályaink is várják a jelentkezőket.

8. Ha valaki többet szeretne megtudni rólatok, elsősorban hol érdemes keresgélnie?

A weboldalunkon minden fontos információ elérhető a cégről és a nyitott pozícióinkról: www.bosch.hu

 

Szerző: Bányai Nikoletta

 

Ha tetszett az interjú, oszd meg másokkal is! 😉