Mi fun terem az SSC?

Gondoltad volna, hogy az SSC rengeteg olyan lehetőséget és feltételt kínál, melyek az Y és a Z generáció legfőbb vágyaihoz tartoznak? Mi az az SSC, kinek érdemes kipróbálnia és milyen tévhitek lengik körül? Cikkünkben ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.

 

Mi is az az SSC?

 

Az SSC (Shared Service Center) szolgáltató központot jelent, ahova a multinacionális vállalatok kiszerveznek üzleti folyamatokat (ügyfélszolgálat, HR, pénzügy, sales), s ebből a központból történik a leányvállalatok ellátása. Képzett, magabiztos nyelvtudással rendelkező munkaerőt foglalkoztatnak, s kifejezetten nyitnak frissdiplomások felé. A pályakezdők több mint fele nincs tisztában azzal, hogy mi is az az SSC, pedig ki ne szeretne egy fiatalos csapatban, menő munkakörnyezetben dolgozni, ahol ráadásul még nemzetközi karrierépítésre is van lehetőség?

 

Miért érdemes SSC-ben dolgozni?

 

Az SSC-ben a munka többnyire angolul folyik, így nemzetközi környezetben kamatoztathatod nyelvtudásod. A fizetések kiemelkedők, s emellett nagyon jól felszerelt, modern irodákban biztosítják a munkavégzést. Az SSC-k főként a fiatal pályakezdőkért versengenek, s gyakran fizetésüket egyéb juttatásokkal is kiegészítik. Nem ritka, hogy a munkavégzés rugalmas, és lehetőség van home office-ra is. Sok a külföldi kolléga, így lehetőség van egyéb nyelvek gyakorlására, esetleg elsajátítására is, emellett több kultúrát is megismerhetsz, s igazi multinacionális csapatban dolgozhatsz.

 

Tudtad, hogy a HVG Állásbörzén több mint 80 SSC várja a pályázatodat? Regisztrálj most a következő rendezvényre, és találkozz a cégek képviselőivel személyesen!

 

De miben más egy SSC, mint egy multinacionális vállalat?

 

Az SSC-kben általában kisebb munkafolyamatokra van osztva a munkavégzés, míg egy multinacionális vállalatnál komplexebb feladatokat látnak el a munkatársak, mely összetettebb tudást igényel.

 

Milyen tévhitek keringenek az SSC-ről?

 

A nemzetközi szabályozás miatt ünnepnapokon is dolgozni kell. Amennyiben a vállalat központja külföldön található, néhány kollégának előfordul, hogy az ünnepnapokat is az irodában kell tölteni, jelentős kompenzációért cserébe. Azonban fordítva is működik: külföldi ünnepnapok esetén az itteni dolgozók élvezhetik a szabadságot.

 

Sok a túlóra. Minden esetben a cég kultúrájától függ, illetve attól is, hogy mely időszakok sűrűek az adott munkakör szempontjából. A túlórákat azonban szintén honorálják.

 

Nehéz megtartani a munka-magánélet egyensúlyt és személytelen a munkavégzés. Ez tévhit, mivel – ahogy már fent is említettük – számos SSC-ben van lehetőség home office-ra és rugalmas munkavégzésre is, emellett gyakran szerveznek csapatépítőket, hogy ápolják a munkatársak között a viszonyt.

 

Te mi alapján választasz munkahelyet? Nem tudnál élni home office nélkül? Számít, ha a cégnek van saját focicsapata, vagy eljárhatsz a kollégákkal edzeni? A HVG Állásbörzén a cégek nem árulnak zsákbamacskát! Regisztrálj a rendezvényre, és a profilodba belépve láthatod, mely cégeknek fontosak ezek az értékek!

 

Monotonitás, gyors munkavégzés szükségeltetik. Ha SSC-ben szeretnél dolgozni, nagy feladatmennyiségre számíthatsz, melyhez elengedhetetlen a pörgős, dinamikus munkavégzés. Mivel közel azonos részfeladatokat kell ellátni, jó, ha tűröd a monotóniát.

 

Diploma nélkül is felvételt nyerhetek. Valóban, sokszor a nyelvtudás az első, amit figyelembe vesznek, így akár nem releváns tanulmányi háttérrel is foglalkoztathatnak.

 

Nincs előrelépési lehetőség. Nem igaz, főként SSC-ken belül könnyű váltani, s ilyenkor gyakori az előrelépés is. A legtöbb szolgáltató központ értékes tapasztalatszerzést, oktatást és szakmai továbbképzést is biztosít. Fontos az SSC-ken belül is a tudatos karriertervezés, így lehet új kihívásokat találni.

 

Amennyiben tehát szeretnéd nyelvtudásod aktív szinten tartani, fiatalos, multinacionális és modern környezetben dolgozni versenyképes fizetésért, keresd bátran a HVG Állásbörzén az SSC-k által kínált álláslehetőségeket! Ne felejts el regisztrálni a rendezvényre!

 

Szerző: Novák Dóra

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 😉