otp bank

Kifaggattuk az OTP Bank csapatát! – interjú

Jövő héten, 2019. október 2-3-án megnyitja kapuját a 25. HVG Állásbörze, ahol több mint 200 munkaadót ismerhetsz meg, sőt kérdéseidet is felteheted a cégek munkatársainak. A rendezvény egyik kiemelt állásajánlója az OTP Bank, interjúnkban lehetőségekről, munkakörnyezetről, csapatmunkáról esett szó. A HVG Állásbörzén te is kérdezhetsz tőlük a B7-es standon, regisztrálj még ma!

 

1. Hogyan foglalnád össze a tevékenységeteket 3 mondatban?

Az OTP Csoport ma már nemcsak Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, de meghatározó szereplő a közép-kelet-európai régióban is, hiszen összesen 11 országban vagyunk jelen. Az OTP Csoport több mint 18,5 millió ügyfélnek nyújt pénzügyi szolgáltatást korszerű digitális banki csatornákon, valamint több mint 1400 bankfiókban. A Csoport központja Budapesten található, így az igazán fontos döntéseket itt hozzák. Az OTP Bank csaknem 400 bankfiókjával és 9500 munkavállalójával áll az ügyfelek rendelkezésére.

 

2. Kiknek kínáltok karrierlehetőségeket?

Olyan kollégákat keresünk, akik motiváltak a közös siker elérésében és egy komplex, folyamatosan változó környezetben szeretnének fejlődni. Anyabankként olyan egyedi szakmai kihívásokat tudunk nyújtani kollégáinknak, amelyeket Magyarországon máshol nem találnak meg. Pályakezdőket éppúgy várunk, mint tapasztalt munkavállalókat, például ügyfélszolgálati, IT fejlesztői- és üzemeltetési, kontroller, jogi, információbiztonsági, könyvelői, adatelemzői, termékfejlesztői, és projektmenedzseri pozíciókra.

 

3. Miért jó nálatok dolgozni?

Először is kiemelném a folyamatos fejlődés lehetőségét. Rendkívül izgalmas időszak ez a bank életében. Az agilis átállásnak köszönhetően újabb és újabb fejlesztői teamek jönnek létre egy-egy probléma megoldására. Olyan rendszerek fejlesztésében, vagy épp újragondolásában vehetnek részt a kollégák, amilyenekhez máshol nem férnek hozzá. Hiszünk benne, hogy kiváló eredményeket csak együttműködő közösségben lehet elérni. Magam is tapasztalom, hogy az OTP Banknál odafigyelünk egymásra, hatékony csapatokat alkotunk. A kollégáinktól kapott visszajelzések is igazolják, hogy munkáltatóként bankunk egyik fő megtartó ereje a jó közösségben rejlik.

 

4. Te mit szeretsz leginkább a cégben?

A vidám, összetartó és szakmailag kiváló csapatomat, valamint azt, hogy itt mindig van lehetőségem a fejlődésre és fejlesztésre. Itt a munkánk során olyan rendszereket, folyamatokat, megoldásokat alakíthatunk ki, amellyel hatással lehetünk sok ember életére. Szeretem, hogy az OTP Bank rugalmas és kész a folyamatos megújulásra. Ezt segíti a már említett agilis módszerrel, ami megújítja és hatékonyabbá teszi a mindennapi munkánkat, és tovább javítja az együttműködést a különböző területek között.

 

5. Kérlek, írj néhány fontos infót általánosságban a kiválasztási folyamatról!

Az OTP Bank karrieroldalán találhatóak a nyitott pozícióink. Regisztráció és jelentkezés után az önéletrajzot a HR-es kollégák – a terület vezetőjével egyeztetett kritériumok alapján – megszűrik.

 

A HVG Állásbörzén az OTP Bank standjánál (B7) személyesen beszélgethetsz a kollégákkal a lehetőségeidről, és felteheted a kérdéseidet. A rendezvény ingyenes, csak regisztrálnod kell, és feltöltened az önéletrajzodat, hogy már a helyszínen leadhasd a jelentkezésedet a neked tetsző pozíciókra!

 

A kiválasztási folyamat következő lépéseként a klasszikus telefonos interjúztatás mellett egyre többször már videós interjú elkészítésére, vagy egy esettanulmány megoldására kérjük fel a jelölteket, de az is előfordul, hogy assessment centert alkalmazunk. A személyes interjú mindig része a folyamatnak, amelyet az esélyes jelöltek esetében egy otthon, online kitölthető kompetencia teszt is követ. A jelöltekkel végig aktív kapcsolatban maradunk, és folyamatos kommunikációval támogatjuk őket.

 

6. Melyik az a kérdés, amit biztosan feltesztek az állásinterjún?

Klasszikus HR-es kérdés, de mindig kíváncsiak vagyunk rá, hogy az adott jelölt miért szeretne az OTP Banknál dolgozni.

 

7. Mi a 3 legfontosabb tulajdonság, amit kerestek a jelentkezőkben?

Változatos munkakörökre keresünk kollégákat, amelyekhez meghatározott kompetenciák szükségesek, de az együttműködő- és alkalmazkodó képesség, az eredményorientáció és a fejlődésre való nyitottság megléte mindegyik pozíciónál előnyt jelent.

 

8. Ha valaki többet szeretne megtudni rólatok, elsősorban hol érdemes keresgélnie?

További információért és friss híreinkért érdemes felkeresni weboldalunkat valamint LinkedIn és Facebook oldalunkat is.

 

Kíváncsi vagy, hogyan lát Téged egy digitális karikatúrista? Hogyan képzel el egy bankfiókban vagy irodában? Keresd az OTP standját (B7-es) és vidd magaddal az elkészült művet! Mindemellett próbáld ki agyhullámokkal vezérelhető társasjátékukat, küzdj meg akár a barátoddal vagy teljesítsd a feladatot egyedül, a gondolataid segítségével! Találkozzunk a B7-es standon!