Kellemeset a hasznossal: vegyél részt karrierrendezvényen!

Az egyik legjobb lehetőség munkaszerzésre, ha ellátogatsz a számtalan karrierrendezvény valamelyikére. Legyen szó állásbörzéről, networking rendezvényről, workshopról, vagy éppen szakmai előadásról, konferenciáról, mindenképpen új tapasztalatokkal, ismeretekkel, készségekkel, és önismerettel gazdagodhatsz, ha részt veszel ilyen típusú programokon. Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk, mit érdemes tudni ezekről a karrierrendezvényekről, és miért ajánljuk, hogy látogass el valamelyikre (vagy az összesre).

 

Állásbörzék

Ezeken a rendezvényeken megismerkedhetsz a legnevesebb magyar és külföldi cégekkel, a standoknál információkat kaphatsz álláslehetőségekről, sőt a kiválasztási folyamatról is. Ezen kívül sok hasznos tanácsot kaphatsz, hogy mire figyelj az önéletrajz megírásánál, vagy hogyan készülj fel egy állásinterjúra.

Továbbá, már csak azért is érdemes ellátogatni valamelyik állásbörzére, mert a HR-esekkel és/vagy cégvezetőkkel való személyes találkozás keretében lehetőséged nyílik elnyerni a cég képviselőinek szimpátiáját, így  akár egy állásajánlattal is távozhatsz.

 

Networking rendezvények

A mai világban szinte elengedhetetlen a minél szélesebb kapcsolati háló kiépítése ahhoz, hogy érvényesülni tudj az üzleti szférában. A különböző networking rendezvények, csoportos meetingek legfontosabb célja a hosszú távú kapcsolatszerzés, ahol olyan elismert és sikerorientált üzletemberekkel, vállalkozókkal folytathatsz eszmecserét,  akikkel egyébként csak nehezen tudnál találkozni.

 

Workshopok

A különböző cégek és egyetemek számtalan workshopot kínálnak kifejezetten karrierfejlesztési célból, amelyeken a szakmai előremenetelükért tenni akaró fiatalok kis csoportokban, egy konkrét téma köré épülve, motiváló és kellemes környezetben, interaktív módszerekkel és felkészült trénerek segítségével szerezhetnek újabb ismereteket és tapasztalatokat, fejleszthetik készségeiket, és kamatoztathatják azokat az álláskeresésben, továbbtanulásban, vállalkozásindításban.

 

Szakmai előadások, konferenciák

Az interneten minden hétre lehet találni izgalmas és érdekfeszítő szakmai előadásokat, konferenciákat, amelyek csak pár órát igényelnek az életedből, viszont garantáltan megéri részt venned rajtuk. Különböző szakterületeken dolgozó, elismert szakemberektől szerezhetsz új ismereteket egy adott témában, alkalmad nyílik eszmecserére, az elhangzottak megvitatására, valamint rengeteg olyan emberrel ismerkedhetsz meg, akiknek hasonló az érdeklődésük. Mivel sok előadást, konferenciát angol nyelven tartanak, a nyelvtudásod fejlesztésére is van lehetőséged.

Szerző: Csankó Zsófia

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!