erasmus ösztöndíj

Extrák a CV-ben: Így használd ki jól az Erasmus erejét!

Szinte minden egyetemen van már lehetőség arra, hogy Erasmus, vagy más program keretein belül egy bizonyos időszakon keresztül külföldön folytasd tanulmányaidat. Az ilyen programok több okból is népszerűek, azonban arról kevés szó esik, hogy mit tud adni neked egy ilyen lehetőség munkaerőpiaci szempontból.

 

Miért jó az Erasmus?

A külföldi ösztöndíjprogramok által több területen is tudsz fejlődni: önállóbb lehetsz, javulhat a munkához és tanuláshoz való hozzáállásod, emellett nyitottabb leszel, megismerhetsz más kultúrákat.

Az Erasmus a CV-ben egy erős bizonyítéka annak, hogy magabiztosan tudsz kommunikálni idegen nyelven is. Egy 2013-as kutatás szerint a legjobb azonban az, ha az Erasmus keretein belül végzed el szakmai gyakorlatodat külföldön.

Így nem csak a nemzetközi vállalati kultúrát ismered meg, de különleges, ritka tapasztalatot is szerezhetsz ott. Különösen érdemes lehet olyan helyet választani, ahol európai szinten is kiemelkedő munka folyik, egy ilyen jellegű szakmai tapasztalat aduász lehet a CV-ben.

 

Érdeklődsz az idegen kultúrák iránt, és szívesen dolgoznál nemzetközi környezetben, de fejlesztésre szorul a nyelvtudásod? A HVG Állásbörze Workshop Szigetén felkészítünk az angol nyelvű interjúra, hogy a rendezvényen felkészülten találkozhass több mint 80 SSC-vel! Gyerünk, regisztrálj még MA!

 

Túl az Erasmuson

erasmus ösztöndíj
Kép forrása: Freepik.com

 

Nem csak az Erasmus nyújt azonban ilyen lehetőségeket. Több száz, különféle feltételeket biztosító európai ösztöndíjprogram létezik, melyek éppúgy jó tapasztalatot adhatnak neked, mint egy Erasmus-részvétel. Hasonlóan jó tapasztalati értékkel bír a külföldön vállalt önkéntes munka is.

Nem csak az egyetemi hallgatók számára elérhető azonban a külföldi ösztöndíj lehetősége. Egyre több szakmában vannak különféle európai ösztöndíjprogramok. Ilyen például a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Leonardo-program is.

 

Persze egy sikeres álláskeresés sok összetevőből áll, így nem jelenthető ki, hogy önmagában az Erasmus-tapasztalat döntő lenne. Az azonban nem kérdés, hogy egy ilyen extrával a CV-ben jobb esélyekkel indulhatsz az állásinterjú szereplésért.

 

Szerző: Simon Bence

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és iratkozz fel Messenger értesítőnkre további cikkekért!  Csatlakozz Facebookon a legújabb rendezvény eseményéhez és kövess minket Instagramon! 🙂