hvg állásbörze

Kifaggattuk a Coca-Cola csapatát! – interjú

2020. március 11-12-én megnyitja kapuját a 26. HVG Állásbörze, ahol több mint 200 munkaadót ismerhetsz meg, sőt, kérdéseidet is felteheted a cégek munkatársainak. A rendezvény egyik kiemelt állásajánlója a Coca-Cola HBC Magyarország, interjúnkban Rácz-Székely Éva, HR Business Partner és Szervezetfejlesztési Vezető mesélt nekünk lehetőségekről, munkakörnyezetről, csapatmunkáról. A HVG Állásbörzén te is kérdezhetsz tőlük a C11-es standon, regisztrálj még ma!

 

1. Hogyan foglalnád össze a tevékenységeteket 3 mondatban?

A régió egyik kiemelt fontossággal bíró termelési központja vagyunk: a legnagyobb üdítőital palackozó és az egyik legjelentősebb élelmiszerfeldolgozó Magyarországon. Olyan vezető márkák palackozását és értékesítését végezzük, mint a Coca-Cola termékcsalád, a Fanta, Sprite, Kinley szénsavas üdítőitalok, a NaturAqua és GLACEAU SmartWater ásványvizek, a Cappy gyümölcsitalok, valamint a FUZETEA jegesteák. Az egyik legnagyobb szereplői vagyunk az alkoholos italok piacának is: forgalmazzuk a Campari és Rézangyal márka termékeit is, emellett idén elindítjuk a Costa Coffee forgalmazását is itthon.

 

2. Kiknek kínáltok karrierlehetőségeket?

Kék és fehér galléros munkakörökbe is egyaránt keresünk jelentkezőket, emellett pedig ebben az időszakban zajlik a Management Trainee jelentkezők toborzása, amely keretében a jövő vezetői egyedülálló módon ismerhetik meg vállalatunk valamennyi szegmensét, értékes mentori támogatással.

 

3. Miért jó nálatok dolgozni?

Unikális helyzetben vagyunk az FMCG piacon, ugyanis fizikailag is egy helyszínen, szoros együttműködésben vagyunk a gyártással, az értékesítéssel, a támogató funkciókkal, valamint a The Coca-Cola Company-vel is. Azon túl, hogy a jövő munkatársai beleláthatnak egy rendkívül komplex, energikusan fejlődő vállalat mindennapjaiba, lehetőséget kapnak a fejlődésre, tanulásra és önmegvalósításra. Lehetőséget biztosítunk az alternatív munkavégzésre, részmunkaidőben, rugalmas munkaidőben is lehet dolgozni, továbbá havi négy napot biztosítunk otthoni munkavégzésre. Kollégáink csatlakozhatnak vállalati önkéntes napjainkhoz is, mint például Hulladékmentes Tisza programunkhoz, amely keretében 2019-ben több mint 150 munkatársunk vett részt a folyó kiskörei szakaszának megtisztításában.

 

hvg állásbörze
Fotó: A Coca-Cola HBC Magyarország a 2019. őszi HVG Állásbörzén

 

4. Te mit szeretsz leginkább a cégben?

Azt, hogy azt csinálom, amit szeretek és szeretem, amit csinálok. Azon túl, hogy érdekes és változatos munkaköröm van, elkötelezett vagyok a céges értékekkel szemben, és kiváló kollégákkal dolgozom együtt. Sokat tanulhatok tőlük szakmailag a különböző funkciókkal való folyamatos együttműködés során, valamint nem utolsó sorban az önismeretem és a személyes fejlődésem terén is.

 

5. Kérlek, írj néhány fontos infót általánosságban a kiválasztási folyamatról!

Egy előszűrés keretében megtörténik a beérkezett önéletrajzok átszűrése, majd egy telefonos beszélgetés, ezt követően pedig sor kerül a személyes interjúra a szakmai vezetővel. A folyamat ezen a ponton lezárulhat, de sok esetben folytatódik még egy beszélgetéssel a szakmai vezetővel vagy a csapattal. Bizonyos pozíciók esetében a jelentkezők esettanulmányt, illetve a képességeiket tesztelő próbafeladatot is kapnak.

Fontos, hogy minden esetben kompetencia alapú interjút csinálunk, erre a szervezeten belül létezik egy kompetencia-modellünk is, az interjúk lebonyolítása terén pedig lehetőség van online, videó alapú megoldásokra is.

 

6. Melyik az a kérdés, amit biztosan feltesztek az állásinterjún?

A következő kérdéseket nagy valószínűséggel fel fogjuk tenni a jelentkezőnek:

  • Miért gondolja, hogy ő lenne a megfelelő jelölt a megpályázott pozícióra? Milyen tapasztalatot és készséget tudna itt kamatoztatni, illetve mi lenne a legnagyobb kihívás számára, ha ő lenne a befutó?
  • Mi a legnagyobb sikerélménye vagy amire büszke? Mit tanult az utóbbi 1 évben? Milyen számára a jó vezető, mit vár el tőle? Mi motiválja?
  • Miben kellene még fejlődnie? Mit tenne annak érdekében, hogy ezt a képességet fejlessze?

 

7. Mi a 3 legfontosabb tulajdonság, amit kerestek a jelentkezőkben?

Alapvetően azt próbáljuk felmérni, hogy a jelentkező beleillik-e a vállalati kultúránkba. Egy nagyon gyorsan, energikusan fejlődő vállalatcsoport esetében szükséges a fejlődésközpontúság és agilitás, valamint a felelősség vállalása. Egyúttal a nyitott, támogató közegben a lehetőség mindig biztosított a fejlődésre és önmegvalósításra.

 

8. Ha valaki többet szeretne megtudni rólatok, elsősorban hol érdemes keresgélnie?

A weboldalunkon minden információ megtalálható rólunk, nyitott pozícióinkra jelentkezni a karrieroldalunkon lehet, a vállalatunkkal kapcsolatos további információk, hírek pedig elérhetőek a Facebook oldalunkon.

 

Találkozz a Coca-Cola HBC Magyarország csapatával a március 11-12-i HVG Állásbörzén! Tudj meg több infót a cégről és állásajánlataikról ide kattintva! Ne felejts el regisztrálni sem! 😉

 

hvg állásbörze