állásbörze

Megéri kijönni egy állásbörzére? Megkérdeztük!

Közeleg a tavasz egyik legfontosabb karriereseménye, a HVG Állásbörze. Napjainkban sokszor felmerül a kérdés, hogy az online álláskeresés időszakában van-e értelme még ilyen rendezvényekre járni. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a pályakezdés előtt álló fiatalok hogyan vélekednek az ehhez hasonló eseményekről, és milyen tapasztalataik vannak állásbörze témában.

Sok  érdekes téma merül fel a karrierépítés kapcsán. Rengeteg lehet olvasni a tudatosságról, a tájékozottságról és a lehetőségekről is. Az állásbörzék is azok között a fórumok között szerepelnek, amelyek sok segítséget adnak a céljaink elérésében. Hogy mi olyat tud nyújtani, amit egy állásportál nem? Miért érdemes kilátogatni, időt szánni egy ilyen programra? A véleményetekre voltunk kíváncsiak.

Mi a véleményed az állásbörzékről? Voltál már ilyenen?

“Eddig még csak az egyetemen megrendezett állásbörzén voltam. Abszolút hasznosnak tartom, az ember egy légtéren belül meg tud ismerkedni rengeteg emberrel és munkaadóval. (Réka, BGE-KVIK)

“Úgy gondolom, hogy remek lehetőséget nyújtanak a potenciális munkavállalók számára, hogy tájékozódhassanak a különféle cégekről és találkozzanak a vállalatok dolgozóival. (Laura, Corvinus HR szak)

„Körülbelül két alkalommal voltam ilyen rendezvényen és inkább a kiállítói oldalt erősítettem. Szerintem nagyon hasznosak tudnak lenni, ha valaki tényleg konkrét céllal megy ki. Az érdeklődők rengeteget tudhatnak meg a vállalatokról, a személyes kapcsolat és élmény pedig sokkal többet adhat, mint egy sima online hirdetés.” (Fruzsi, 21)

 

állásbörze

 

Szerinted hasznosak ezek az alkalmak? Miért/miért nem?

“Hasznosak. Rengetegen nem szeretnek időt rászánni, hogy munkalehetőségeket szerezzenek, email-eket és önéletrajzokat küldjenek ki, így nagyon praktikus egy állásbörze, ahol rögtön le is adhatod a CV-det. Mindemellett olyan lehetőségeket ismerhetsz meg, amiről nem is gondoltad volna, hogy érdekel vagy neked való lehet.” (Réka, BGE-KVIK)

“Mindenképpen hasznosak, azonban az a tapasztalatom, hogy inkább az extrovertált személyiségek tudnak érvényesülni. Pozitív oldala ezeknek a rendezvényeknek, hogy közelebb hozza az érdeklődőket olyan cégekhez/munkaadókhoz, akik egyébként elérhetetlennek tűnnek. (István, 24)

“Véleményem szerint az állásbörzék nagyon hasznosak és sokkal többet kínálnak, mint az internetes álláshirdetések, ugyanis itt személyesen ismerhetjük meg az adott céget. Beadhatjuk önéletrajzunkat, kérdéseket tehetünk fel, személyiségteszteket tölthetünk ki, részt vehetünk próbainterjúkon, amely hozzásegít minket egy állásinterjú légkörének megszokásához, emellett tapasztalatot szerezhetünk és tanácsokat kérhetünkIlyen alkalmakkor nem csak a cégekről kapunk információt, hanem sokkal inkább saját magunkról, hogy mi mit várunk el egy cégtől, milyen munkahelyen, légkörben szeretnénk dolgozni.” (Lili, 20)

 

Szívesen megtapasztalnád Te is a karrierrendezvények előnyeit? Kíváncsi vagy, hogy milyen egy igazi állásbörze? Március 7-8-án a Papp László Budapest Sportarénában megnyitja kapuit a 22. HVG Állásbörze. Regisztrálj, gyere el Te is hazánk legjelentősebb karrierrendezvényére, és élj a személyes találkozás előnyeivel Te is!

 

“Nagyon hasznosnak találom ezeket az eseményeket, ugyanis óriási segítséget ad az elhelyezkedés előtt álló hallgatók számára, hogy megtalálják a számukra legideálisabb munkahelyet, amelyről nem csak közvetett módon hallanak különböző felületeken keresztül, hanem személyesebb módon is ismereteket szerezhetnek.” (Laura, Corvinus HR szak)

Karrierrendezvény


Miben tudnak valami újat nyújtani, mint az online álláskeresés?

 

Kialakul(hat) egy személyes kapcsolat azzal, hogy ott állsz a recruiter előtt, míg ez az előny az online álláskeresésnél nincs meg.” (Réka, BGE-KVIK)

“Az online álláskereséssel ellentétben az állásbörze személyesebb, jobban teret enged az első benyomás kialakításának.” (István, 24)

Tudnak válaszolni a kérdéseidre, ami online keresésnél hiába merül fel benned, megválaszolatlan marad az interjúig, vagy akár a munkakezdésig. Kötetlenebb beszélgetést lehet folytatni.” (Luca, 20)

“A személyes találkozás többletével nyújthatnak többet, mivel a munkaadóról rögtön kialakulhat a kölcsönös szimpátia, és ugyanez fordítva is. Lehet, hogy egy online álláshirdetés nagyon tetszik nekünk, de a személyes találkozáskor kiderül, hogy nagyon nem erre számítottunk.” (egy pszichológia szakos hallgató, 21)

“Egy online álláskeresés nem tud lehetőséget biztosítani arra, hogy megismerkedj a cégben dolgozókkal, vagy hogy az adott vállalat értékeit felfedezd, illetve feltedd azokat a kérdéseidet, amikre egy állásbörze mind alkalmat kínál.” (Laura, Corvinus HR szak)

Hasznosnak találtad a cikket?
Mindenképpen iratkozz fel, hogy Messengeren keresztül értesíthessünk a legfrissebb anyagokról!

Szerző: Novák Dóra