vállalkozásindítás

5 olcsó és könnyen megvalósítható vállalkozásindítási ötlet

Megfordult már a fejedben, hogy vállalkozást alapíts? Vonz a szabadúszó létforma? Ha eddig halogattad, hogy belevágj, mert nem volt jó ötleted vagy az elinduláshoz kellett volna egy kis segítség, olvass tovább! Cikkünkben olyan vállalkozásötleteket mutatunk be, amelyek egyszerűen megvalósíthatók és nem tőkeigényesek, a legvégén pedig az első lépésekhez is adunk muníciót.

 

Online marketing tanácsadás

Az Instagram fiókodra csak úgy záporoznak az organikus követők? Értesz a szövegíráshoz, és könnyen tanulsz? Sajátítsd el a Facebook hirdetések vagy a Google Ads alapjait, és segíts kisvállalkozásoknak felépíteni az online jelenlétüket! Sokan leálltak most a fizetett hirdetésekkel, ezért bizonyos piacokon olcsóbban lehet hirdetni. Így a vállalkozókat is könnyebb lehet meggyőzni arról, hogy érdemes ebbe pénzt fektetni. A Canva képszerkesztővel és ütős hirdetésszövegekkel akár egy hónap alatt felfuttathatsz egy Facebook oldalt.

Webshop

Ha már kacsintgattál afelé, hogy elindítsd a saját webshopodat, akkor tudod, hogy sokan egyszerűen berendelik Alibabáról vagy Ebayről a termékeiket, esetleg egyedi arculatot nyomnak rájuk. A másik (talán gyümölcsözőbb) út, ha saját készítésű termékekben gondolkodsz, hiszen egyre többen támogatják a hazai vállalkozókat kézműves termékek vásárlásával. Akár egyedi lakásdizájn termékeket is varrhatsz vagy horgolhatsz, most ugyanis sokan fognak lakásfelújításba. Nézz szét a #vegyélhazait Facebook csoportban további ötletekért!

Online tanfolyamok

Ugye te is találkoztál már a jelenséggel, hogy valaki egy néhány részes videósorozatban segít elsajátítani egy téma alapjait (pl. fotózás, gitározás, kreatív írás), ezt követően pedig felkínálja fizetős tanfolyamját? Ebből jellemzően magasabb szintű tudást szerezhetsz, az ingyenes tartalom pedig segít döntened, hogy érdemes-e befizetned rá.

Mi a közös ezekben az emberekben? Mind tehetségesek valamiben, vagy sokat foglalkoznak egy témával, esetleg még szakértőknek is tekinthetők. A lényeg, hogy a már meglévő készségeiket adják át másoknak videós vagy írott formában. Gondold végig, milyen hobbijaid vannak, amelyeket elég magas szinten űzöl ahhoz, hogy a tudásodat másoknak is átadd! Játszol valamilyen hangszeren? Gondolkozol rajta, hogy személyi edző legyél? (Egyébként így megalapozhatod a későbbi személyes ügyfélkörödet is, hisz az online tartalmakkal most nagy célközönséget elérhetsz.)

Ha a témád megvan, egy alapszintű videós felszerelésre (mikrofon, kamera, állvány) lesz szükséged. Ha nem érzed komfortosnak a videós tanfolyamot, akár a képernyőd megosztásával is operálhatsz, vagy e-book formájába öntheted azt. A jó hír, hogy ezeknek a tanfolyamoknak az elkészítésébe főként az elején kell jelentősebb energiát fektetned, utána passzív jövedelmet jelenthetnek számodra. Persze, bizonyos időközönként aktualizálnod kell az anyagot, mert idővel elavulttá válhat.

Magántanárkodás

Akár a fenti formában, akár személyre szabott online konzultációkkal is megvalósítható ötlet, ha egyetemistáknak vagy középiskolásoknak adod át a tudásodat azokban a tantárgyakban, amelyekben jeleskedsz/jeleskedtél. Sokaknak okoz nehézséget, hogy egyedül sajátítsák el a felhalmozódott (online) tananyagot. Ha úgy érzed, jól tudsz magyarázni és van érzéked az emberekhez, ez lehet a te pályád. A tanfolyamokat könnyen lebonyolíthatjátok Skypeon vagy Zoomon.

Weblapkészítés kisvállalkozásoknak

Ha van némi IT affinitásod, itt a lehetőség, hogy referenciákat gyűjts. Rengeteg cég küzd most az online megoldásokkal, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a jelen helyzetben is kiszolgálják az ügyféligényeket. Sokakban csak most fogalmazódik meg, milyen fontos egy jó honlap vagy egy applikáció. Kérdezz körbe az ismeretségi körödben és vállalj próbamunkákat, ha pedig már magabiztos vagy, akár hideg kereséseket is indíthatsz.

Ha megvan az ötlet, akkor már „csak” a megvalósítás van hátra. Jól jönne ehhez is némi támogatás?

Dallos Zoltán, az „Alkalmazottból vállalkozó” c. könyv szerzője egy INGYENES online kurzus keretében segít az első lépésekben, és kellő inspirációt ad ahhoz, hogy a vállalkozásötleted ne csak álom maradjon.

Töltsd ki az alábbi mezőket, és már érkezik is a vállalkozásindítási muníció az e-mail fiókodba! 🙂