A sikeres bértárgyalás 7 lépése

Minden álláskereső egyik legnagyobb aggodalma a bértárgyalás. Mikor hozd fel a fizetésigényt az interjú során? Mekkora összeget mondj? Cikkünkben sorra vesszük azokat a lépéseket, melyek segíthetnek abban, hogy sikeresen érvényesítsd az érdekeidet a bértárgyaláson.

 

Rohansz a bértárgyalásra és csak 2 perced van?  Akkor csak fusd át az ábrát!

1. Győzd meg a céget arról, hogy jól járnak veled!

 

Ahhoz, hogy elérd, hogy rábólintsanak fizetési igényedre, először is be kell bizonyítanod, hogy hasznos, értékes munkavállalója lennél a cégnek. Ehhez fontos, hogy önmagadat hitelesen képviseld az interjún és mutasd be tapasztalataidat, képzettségedet, főbb kompetenciáidat. Építsd be a válaszaidba azt, hogy miért járna jól veled a cég, mivel tudsz hozzájárulni a sikerekhez és mely képességeid, kompetenciáid lehetnek előnyösek az adott környezetben.

 

2. Gyűjts minél több információt!

 

Kapcsolatrendszeredet vagy az interneten elérhető információkat felhasználva alakíts ki egy képet arról, hogy az adott iparágban, pozícióban mennyi az elérhető kereset. Fordulhatsz fejvadász cégekhez, illetve tanácsadó cégek is készítenek éves vagy időszaki fizetési felméréseket. Fontos azonban, hogy ne elégedj meg egy adattal, előfordulhatnak ugyanis nagyobb különbségek is egy-egy pozíció tekintetében különböző méretű cégeknél.

 

3. Időzíts jól!

 

Nem szerencsés az interjú elején felhozni a bérkérdést: először mutasd meg, hogy mit tudsz hozzátenni a céghez, és utána a munkáltató valós információkra alapozva tud dönteni arról, hogy milyen fizetést ajánljon. A legjobb, ha megvárod, amíg az interjúztató hozza fel a kérdést, valószínűleg ez az interjú vége felé fog bekövetkezni.

 

4. Határozz meg egy bérsávot!

 

Ha végre szóba kerül a fizetésigény, akkor ne egy konkrét összeget mondj, hanem egy sávot, amely nem túl tág, és melynek még az alsó határa is elfogadható lenne számodra. Valószínűleg a cég által jóváhagyott összeg inkább ahhoz fog közelíteni. Fontos, hogy mindig legyen bérigényed és soha ne dobd vissza a labdát, hogy „Önök mire gondoltak?”. Érdemes 10-15%-kal magasabb bért mondanod annál, ami még elfogadható lenne számodra.

 

5. Ne hivatkozz másokra!

 

Ha vita alakul ki a bérigényed miatt, akkor törekedj arra, hogy ésszerű érvekkel támaszd alá álláspontodat, pl. „Úgy gondolom, ez a tudás elég értékes ahhoz, hogy ilyen bérigényt határozzak meg.” Kerüld az olyan érveket, mint hogy „Más cégnél simán megadnának ennyit.” vagy „Úgy hallottam, hogy mások többet keresnek ebben a pozícióban.”

 

6. Ne feledd: a bértárgyalás nem csak a fizetésről szól!

 

Ha jóval a piaci átlag alá megy a cég ajánlata, akkor érdeklődj arról, hogy miért alakul ez így. Lehet, hogy járnak egyéb juttatások is a fizetés mellé, de az is előfordulhat, hogy kevesebb, mint 40 órát kell dolgoznod, és ezért alacsonyabb az összeg. Arra is érdemes rákérdezned, hogy mennyi idő alatt tudsz szintet lépni, milyenek az előrelépési lehetőségek, mert lehet, hogy csak a kezdő bér tűnik alacsonynak.

 

7. Merj nemet mondani!

 

Ha úgy érzed, hogy számodra nem megfelelő az ajánlat és a fejlődési lehetőségek, illetve a munkaköri adottságokat is figyelembe véve találsz jobbat, akkor bátran mondj nemet. A lényeg, hogy először igyekezd ésszerű érvekkel meggyőzni a másik felet, illetve, hogy döntésed megfontolt legyen.

 

 

Szerző: Novák Dóra

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is! 🙂