állásinterjúhoz

A fele királyság és egy mesés állás – Tippek a sikeres állásinterjúhoz

Ugyan az állásinterjún nem kell megküzdened sem óriásokkal, sem hétfejű sárkánnyal, mégis legalább akkora kihívásnak tűnhet egy ilyen beszélgetés. Ez a néhány egyszerű tipp segíthet abban, hogy az állásinterjú végén mind te, mind az interjúztató elégedetten álljon fel az asztaltól.

 

Hogyan érte volna el célját a királyfi, ha a sárkány barlangját sem találja meg? Készülj fel az interjúra!

Az állásinterjú előtt nézz utána a cégnek több platformon is: mit mondanak el magukról, vagy milyen cikkek jelentek meg róluk a sajtóban. Érdemes a tipikus interjúkérdésekre is felkészülni, például „miért gondolod, hogy te vagy a megfelelő a pozícióra?” vagy „mik az erősségeid és gyengeségeid?”

 

Vajon győzött volna a királyfi, ha remegő térddel és rozsdás karddal áll a sárkány elé? Figyelj oda a részletekre is az állásinterjún!

Talán nem gondolnád, milyen meghatározó lehet az első benyomás, de az állásinterjún olyan, elsőre talán aprónak tűnő dolgok is döntő fontosságúak lehetnek, mint a helyes mimika, vagy a jól tartott szemkontaktus. Ugyanilyen fontos azonban az is, hogy határozott, kipihent, és igényesen felöltözött legyél.

 

A királylány sem hebegett-habogott, mikor szóba került a három kívánság. Legyél te is lényegre törő!

Az interjú során fontos, hogy a kérdésekre minél konkrétabb válaszokat adj, de ezzel együtt a lehető legtöbbet mondj el magadról. A „melyek a legnagyobb gyengeségeid?” kérdésre adott válaszba érdemes belefoglalni azt is, hogyan dolgozol rajta, hogy fejlődj az adott területen. Mivel az interjú során rólad kérdeznek, a legfontosabb, hogy őszinte legyél, és önmagadat add.

 

Ha a királyfi nem mer kérdezni a királylánytól, talán örökre béka maradt volna. Ne félj kérdezni az interjú végén!

Az interjúnak nincs vége az utolsó válaszoddal, hiszen van lehetőséged kérdezni is! Mindenképpen élj ezzel a lehetőséggel, így tudatos pályázó benyomását keltheted! Érdemes az interjú után mihamarabb e-mailben megköszönni a lehetőséget, esetleg megkérdezni, mikorra várhatsz visszajelzést!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és iratkozz fel Messenger értesítőnkre további cikkekért!  Kövess minket Instagramon is! 🙂

 

Szerző: Simon Bence