állásinterjú

Tipikus állásinterjú kérdések – készülj fel előzetesen!

Egy állásinterjú olyan, mint egy randi. Igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat, azonban akadnak olyan kérdések, amelyekre zavarunkban elsőre nem is tudunk mit mondani. Pozíciótól függetlenül a személyesen beszélgetés során előkerülhetnek olyan témák, amelyekről nehezen beszélünk. Most adunk néhány tippet arra, hogy a leggyakrabban előforduló kérdésekre milyen válaszokat adhattok!

A következő témákat és tippeket érdemes átolvasni az állásinterjú előtti időszakban. Ezek alapján, pedig átgondolni a saját, egyéni válaszunkat. Nem kell szóról szóra betanulni, de jó, ha a kérdés nem hidegzuhanyként ér minket.

„Beszéljen magáról néhány mondatban!”

Ennél a kérdésnél a lényeglátás képességét vizsgálja az interjúztató, és arra kíváncsi, hogy mennyire tudjuk kiemelni a fontos szakmai állomásokat, releváns tapasztalatokat kiemelni az életünkből, és mennyire vagyunk motiváltak. Érdemes már otthon összeírni ezeket, hogy ne ott kelljen rögtönözni. Ezen kívül arra is oda kell figyelni, hogy az önéletrajzunkban feltüntetett információk és az elhangzottak összhangban legyenek. Rossz választ adunk, ha pontosan azt mondjuk, amiket leírtuk a CV-ben, vagy túl hosszan kezdünk el mesélni a pozíció szempontjából teljesen lényegtelen dolgokat.

„Miért gondolja, hogy Ön a megfelelő jelölt?”

Az állásinterjú e kérdésénél arra derül fény, hogy mennyit értettünk meg a pozíció tartalmából, és mennyire vagyunk képesek személyünkre adaptálni a feladatkört. Ennél a kérdésnél kell rátérni arra, hogy milyen kapcsolódási pontokat fedeztünk fel önmagunk és a cég között, miben tudnánk sikeresebbé tenni a projekteket. Rossz benyomást kelt, ha túlzottan magabiztosak vagyunk, vagy csupán általánosságokat fogalmazunk meg.

állásinterjú


„Beszéljen az erősségeiről és a gyengeségeiről!”

Az állásinterjúk során ez a kérdés főleg azoknál a munkatípusoknál kerül elő, ahol fontos szerepe van az önismeretnek. Fontos, hogy határozottak legyünk, viszont az öntömjénezés és a túlzott önkritika sem vezet jóra. Erősségek tekintetében jó, ha mások szemszögéből fogalmazunk meg véleményt, gyengeségnél pedig érdemes egy olyan pozitívumot említeni, ami negatívumként is értelmezhető, pl. „Túlságosan maximalista vagyok, így gyakran túlhajtom magam, mert a tökéletes eredményre törekszem”. Rossz válasznak számít, ha nem mondunk semmit, vagy olyan gyengeséget említünk, mely a munka szempontjából kulcsfontosságú, pl. precizitás.

„Mit tud a cégünkről?”

Itt derül ki, mennyire is vagyunk motiváltak, ugyanis ha igazán érdekel a pozíció és a cég, akkor utánanézünk. Milyen adatokat érdemes begyűjtenünk? Pl.a fő tevékenységi kört, partnereket, a fontosabb sikereiket, kezdeményezéseket, kampányokat. Ha nemzetközi cégről van szó: hol vannak jelen és Magyarországon mióta. Semmiképp se mondjuk, hogy nem volt időnk utánanézni.

állásinterjú


„Ahogy látom, hét év alatt végezte el az egyetemet. Mi állt ennek a hátterében?”

Ha hasonló cipőben járunk, semmiképpen se ködösítsünk. Elmondhatjuk pl., hogy aktívan részt vettünk az egyetemi életben (kutatásokban, diákkörökben, stb.), esetleg a tanulmányok mellett munkát is vállaltunk, és ez áll ennek a hátterében, vagy párhuzamosan folytattuk a tanulmányainkat.

„Mekkora fizetésért jönne hozzánk dolgozni?”

 Itt sajnos nem tudjuk kikerülni, hogy álláskeresőként mi mondjunk először összeget vagy sávot. Törekedjünk előzetesen tájékozódni a szektor, feladatkör és vállat általános jutalmazási szintjéről. Pontosat akkor is nehéz mondani, ha ismerjük a felelősségi kört és a feladatokat. Az ajánlatunk legyen 10-20 %-al magasabb a megálmodott fizetéstől, aminek persze reálisnak kell lennie. Ne adjunk meg túl nagy sávot, pl. valahol nettó 100-200 ezer forint között, mivel akkor a kisebb határhoz fogják közelíteni az összeget. Mondhatjuk, hogy cafeteria és a pontos részletek ismeretében rugalmasak vagyunk. Miközben közöljük, tartsuk végig a szemkontaktust és legyünk határozottak.

állásinterjú


„Van kérdése?”

Mindenképp kérdezzünk az állásinterjún, hiszen ebből is látszik, hogy fontos nekünk a pozíció és érdeklődők vagyunk. Jó kérdésekhez tartozik például, hogy megkérdezzük, mikor születik majd meg a végleges döntés. Rákérdezhetünk a munkakörülményekre (egyedül kell dolgozni vagy csapatban, van-e lehetőség home office-ra), előrelépési lehetőségekre.

Törekedjünk arra, hogy az interjút egy kötetlen beszélgetésként fogjuk fel, és ha felkészülünk a tipikus kérdésekre, akkor kellő magabiztossággal képviselhetjük magunkat.

 

Hasznosnak találtad a cikket?
Oszd meg barátaiddal, és ne felejts el feliratkozni, hogy Messengeren keresztül értesíthessünk a legfrissebb anyagokról! Többet olvasnál az állásinterjú felkészülésről? Akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a cikket!

 

Szerző: Novák Dóra