Miért nem kapsz visszajelzést a cégektől?

„Pár nap múlva jelentkezni fogunk” – hangzik el a telefonos interjú után, vagy érkezik az automatikus üzenet e-mailben. Előfordul, hogy úgy tűnhet, ez a nap soha sem jön el. Te meg csak őrlődsz: „Talán mégsem ezt a fotót kellett volna csatolnom…” „Lehet, hogy nem kellett volna megemlítenem azt a dolgot a főnökömről?” Pedig a telefonban olyan kedvesek voltak… Akkor mi állhat a háttérben? Miért marad el a visszajelzés?

 

Nincs a HR osztálynak elég kapacitása

 

Gyakori ok, hogy a jelöltek kezelésére nincs elég idő, főleg, ha egyszerre több nyitott pozícióra is jönnek az új jelentkezők. A nagyobb vállalatok automatikus e-mailben tájékoztatják a jelölteket a kiválasztás folyamatáról, arra azonban nem sok példa van, hogy egyénre szabott visszajelzést, indoklást küldjenek az elutasított jelöltek számára.

 

Túl sok a jelentkező

 

Gondolj bele, hogy a HR-esnek a tiéd mellett akár húsz másik önéletrajzot is át kell néznie naponta. De hogyan keltheted fel a figyelmét? Érdemes az önéletrajzodat minél jobban testre szabni és beépíteni azokat a kulcsszavakat, melyek az álláshirdetésben is szerepelnek. A HR-esek ugyanis főként ezekre fognak fókuszálni, és ez alapján fogják eldönteni rólad, hogy mennyire vagy kompetens az állás betöltéséhez.

 

 

Nem teljes a pályázati anyagod

 

Minden esetben olvasd el figyelmesen, hogy mit kérnek a jelentkezéshez. Gyakran nem elegendő a CV, hanem motivációs levelet, esetleg referenciát is csatolnod kell. Ha ezeket kifelejted, amellett, hogy figyelmetlennek tűnhetsz, túlzottan nagy elhivatottságot sem sugallsz a cég felé. Egy ütős, testreszabott motivációs levél egy újabb mód arra, hogy kitűnj a jelöltek közül.

 

Mindenhová (is) jelentkeztél

 

Érthető, hogy álláskereséskor több meghirdetett pozícióra is beadod a pályázatodat. Egy cégen belül azonban NE jelentkezz több álláshirdetésre, hiszen ha minden területre pályázol, komolytalan jelentkező benyomását kelted. Ha úgy gondolják, a pályázatod alapján inkább egy másik nyitott pozícióra tudnának elképzelni, úgyis jelezni fogják ezt.

 

 

Nem releváns a jelentkezésed

 

Amennyiben nem rendelkezel olyan képesítéssel, amit az adott pozíció megkíván, jelentős erőfeszítéseket kell tenned, hogy meggyőzd a HR-est. Fordíts kiemelt figyelmet arra, hogy a legfontosabb kulcsszavakat beépítsd a pályázati anyagodba. Ilyen esetben, még ha nem is kérik, érdemes motivációs levelet is csatolnod, amelyben konkrét példákkal bizonyíthatod be, hogy felhalmoztál elegendő tudást és tapasztalatot ahhoz, hogy egy másfajta pozícióban is helyt állj.

 

Mit tehetsz, ha nem érkezik visszajelzés?

 

Semmiképp ne add fel!

 

Ne hagyd, hogy egy-egy sikertelen pályázás elvegye a kedvedet és az önbizalmadat. Járj utána, ha van rá lehetőséged, hogy mi az oka annak, hogy nem te lettél a befutó. Előfordulhat, hogy valóban nem illett hozzád igazán a pozíció, de azt is érezheted, hogy nem tudtad kihozni a maximumot magadból az interjún. Ezért érdemes visszajelzést kérned, hogy tudd, miben kellene fejlődnöd.

 

Kérdezz rá már az interjú során, hogy mikorra várható visszajelzés!

 

Így adhatsz magadnak egy határidőt arra vonatkozólag, hogy meddig várj erre az állásra. Arra is rákérdezhetsz, hogy meddig tart a kiválasztási folyamat.

 

Ne hibáztasd magad!

 

A visszajelzés hiányát ne személyes kudarcként fogd fel! A legtöbb esetben az időhiány az oka annak, hogy nem adnak személyre szóló visszajelzést. Lépj túl, és járj nyitott szemmel! Amíg nem kapsz konkrét ajánlatot és nem írsz alá munkaszerződést, addig több vasat is tarthatsz a tűzben. Ráadásul a rendszeres állásinterjúzás gyakorlottá tesz, így kizárt, hogy ne találnád meg idővel álmaid munkáját!

 

Szerző: Novák Dóra

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 😉