Kínos kérdések az állásinterjún?! Segítünk, hogy ne akadjon meg a nyelved!

Egy állásinterjún igyekszel kihozni magadból a legjobbat, vannak azonban olyan (akár kínos) kérdések, melyekre zavarodban nem tudsz elsőre mit mondani. Adunk néhány tippet arra, hogy hogyan érdemes válaszolni a leggyakrabban előforduló kérdésekre!

 

„Beszéljen magáról néhány mondatban!”

 

Ennél a kérdésnél a lényeglátás képességét vizsgálja az interjúztató, s arra kíváncsi, hogy mennyire tudod kiemelni a fontos szakmai állomásokat az életedben, hangsúlyozni tapasztalataidat, kompetenciáidat, és hogy mennyire vagy motivált. Érdemes már otthon vázlatot készítened, hogy ne helyben kelljen rögtönöznöd. Ezen kívül arra is oda kell figyelned, hogy az önéletrajzodban feltüntetett információk és az elhangzottak összhangban legyenek. Rossz választ adsz, ha azt mondod, hogy ezeket már leírtad a CV-ben, vagy túl hosszú lesz, ezért bele se kezdenél.

 

„Miért gondolja, hogy Ön a megfelelő jelölt?”

 

Itt arra derül fény, hogy mennyit értettél meg a pozíció tartalmából, s mennyire vagy képes személyre szabni azt. Ennél a kérdésnél kell rátérned arra, hogy milyen kapcsolódási pontokat fedeztél fel önmagad és a cég között, miben tudnád sikeresebbé tenni a projekteket. Rossz benyomást kelt, ha túlzottan magabiztos vagy, vagy csupán általánosságokat fogalmazol meg.

 

„Beszéljen az erősségeiről és a gyengeségeiről!”

 

 

Ez a kérdés főleg azoknál a munkatípusoknál kerül elő, ahol fontos szerepe van az önismeretnek. Fontos, hogy határozott legyél, viszont az öntömjénezés és a túlzott önkritika sem vezet jóra. Erősségek tekintetében jó, ha mások szemszögéből fogalmazol meg véleményt, gyengeségnél pedig érdemes egy olyan pozitívumot említened, ami nem kapcsolódik szervesen a munkádhoz. Jó pont az is, ha hangsúlyozod, törekszel arra, hogy fejleszt magad azon a téren. Például: „Nem szeretek nagy tömeg előtt prezentálni, de a legutóbbi meetingen vállalkoztam rá, hogy én mutassam be a projekt eredményeit.”  Rossz válasznak számít, ha nem mondasz semmit, vagy olyan gyengeséget említesz, mely a munka szempontjából kulcsfontosságú, pl. precizitás.

 

„Mit tud a cégünkről?”

 

Itt derül ki, mennyire is vagy motivált, ugyanis ha igazán érdekel a pozíció és a cég, akkor utánanézel. Milyen adatokat érdemes begyűjtened? Pl. az alapítás időpontját, a fontosabb sikereiket, ha nemzetközi cégről van szó: hol vannak jelen, és Magyarországon mióta. Semmiképp se mondjuk, hogy nem volt időnk utánanézni.

 

„Ahogy látom, hét év alatt végezte el az egyetemet. Mi állt ennek a hátterében?”

 

Ha hasonló cipőben jársz, semmiképpen se ködösíts. Elmondhatod például, hogy aktívan részt vettél az egyetemi életben (kutatásokban, diákkörökben, stb.), esetleg a tanulmányaid mellett munkát is vállaltál, vagy párhuzamosan folytattad a tanulmányaidat több képzésen is.

 

„Mekkora fizetésért jönne hozzánk dolgozni?”

 

Itt sajnos nem tudod kikerülni, hogy álláskeresőként te mondj először ajánlatot. Csak akkor szabad azonban erről nyilatkoznod, ha ismered a felelősségi kört és a pozíció pontos tartalmát. Az ajánlatod legyen 10-20 %-kal magasabb a megálmodott fizetéstől, aminek persze reálisnak kell lennie. Ne adj meg túl nagy sávot, pl. valahol nettó 100-200 ezer forint között, mivel akkor a kisebb határhoz fogják közelíteni az összeget. Miközben közlöd az igényedet, tartsd végig a szemkontaktust és legyél határozott.

 

„Van kérdése?”

 

Mindenképp kérdezz, hiszen ebből is látszik, hogy fontos neked a pozíció és érdeklődő vagy. Jó pontot jelent, ha megkérdezed, mikor születik majd meg a végleges döntés. Rákérdezhetsz a munkakörülményekre (egyedül kell dolgozni vagy csapatban, van-e lehetőség home office-ra), előrelépési lehetőségekre vagy béren kívüli juttatásokra.

 

Törekedj arra, hogy az interjút egy kötetlen beszélgetésként fogd fel, s ha felkészülsz a tipikus kérdésekre, akkor kellő magabiztossággal képviselheted magadat.

 

Szerző: Novák Dóra

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 🙂