Így öltözz az álommelóért!

Az állásinterjún fontos, hogy a legjobb formádat hozd. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő „harci viselet” megtalálása. Noha a kiegészítők viselése csak mértékkel ajánlott, mosollyal mindenképpen érdemes készülnöd, hiszen ezzel bármikor feldobhatod a szetted. Olvasd el tippjeinket, hogy az első benyomás lehengerlő legyen!

Lányok

Kosztümös elegancia
Nincs olyan, hogy tökéletes interjú outfit. Sok függ attól is, hogy hova jelentkezel. Ha egy komoly, hivatalos irodába mész, válassz konzervatív, sötétebb árnyalatú kosztümöt! Ellenben, ha úgy ítéled meg, hogy egy fiatalos, pörgős csapatban kell bizonyítanod, akkor nem döntesz rosszul, ha egy némileg világosabb színű nadrágkosztüm mellett teszed le a voksod.

A csodafegyver sem mindig jól sül el
Vannak helyzetek, mikor a miniszoknya és a mély dekoltázs hasznos praktikának bizonyulhat, egy állásinterjú azonban semmiképpen nem az a szitu. A szoknya mindenképpen térd alá érjen, a blúz pedig ne legyen se kivágott, se átlátszó, se túl szűk.

Festékmentesen
Legyen üde, természetes hatású a sminked! A füstös szemeket és élénk rúzst hagyd meg a bulira, mikor is az állás megszerzését ünnepled!

Hagyd otthon a bizsubazárt!
Csak óvatosan az ékszerekkel! Egy szolid fülbevaló, egy visszafogott ezüst nyaklánc belefér, de a túlzottan látványos darabokkal magad ellen dolgozol. A piercingekkel pedig kifejezetten vigyázz! Vannak munkáltatók, akik kimondottan előítéletesek a testékszereket viselőkkel szemben, ezért bármennyire is az egyéniséged része az orrkarika, ne kockáztass!

Frizurakérdés
Mivel az interjún az arcod és a mimikád lesz a figyelem középpontjában, érdemes a próbatétel előtt meglátogatnod a fodrászod, hogy kicsit rendbe tegye a loboncodat. Persze maradj a jól bevált frizuráknál, amikről tudod, hogy biztosan jól állnak! És egy szivárvány melírral se most akarj beújítani!

Biztos lábakon
Zárt orrú, frissen polírozott, kényelmes cipőben magabiztos lábakon állhatsz. Csak annyira legyen magas a sarka, hogy még határozottan tudj benne lépkedni!

Parfümpara
A parfümökkel óvatosan kell bánni, ugyanis előfordulhat, hogy kedvenc illatodat az interjúztató kifejezetten utálja. Az erős, fűszeres változatok pedig mindenképpen kerülendők!

Fiúk

Öltsd fel az öltönyöd!
Egy jól szabott, elegáns darabbal nem lehet mellényúlni. Csak ne indigókéket vagy narancssárgát szemelj ki az alkalomra! Ez maximum a reklámszakmában, kreatív szektorban vagy valamilyen művészeti területen megengedett, ahol alapelvárás, hogy ne legyél átlagos. Az öltöny alá hosszú ujjú, vasalt inget vegyél!

A zakó-szabály
Kombinált öltöny esetén fontos, hogy a nadrág sötétebb árnyalatú legyen a zakónál, abban az esetben, ha nem egyforma a színük.

Az igazi mumus
Az erősebbik nem jelentős hányadát érinti a nyakkendőfóbia nevű probléma.Az igazi kihívást ennek kiválasztása jelenti,mivel az állásinterjún erősen ajánlott a viselése. Alapszabály, hogy színe és mintája jól passzoljon az öltönyhöz. Amennyiben nem vagy 100%-osan meggyőződve a választott darab megfelelőségéről, a biztonság kedvéért kért ki a barátnőd vagy anyukád véleményét!

Fontos lépést csak jó cipőben!
Ha már eldöntötted, hogy lépéseket teszel az álommelóért, fontos, hogy ezt megfelelő cipőben tedd! Választottad ne csak elegáns, de kényelmes is legyen, egy szűk lábbeli ugyanis sokat ronthat az általános komfortérzeteden. Stílusban mindenképpen illeszkedjen az öltönyhöz, és sötétebb árnyalatú legyen, mint a nadrág!

A Hagrid-stílus felejtős
Hiába lakozik egy igazi Einstein-koponya a torzonborz külső alatt, mindez nem fog kiderülni az interjúztató számára, ha egész végig azon fog agyalni, hogy mit keres Csubakka az irodában. Interjú előtt nem árt, ha szükség esetén egy borotva is a kezed ügyébe kerül, valamint a fodrászhoz is érdemes bekopogtatni.

Fiókba a talizmánokkal!
A pecsétgyűrű és a cápafogas nyaklánc tiltólistás. Legjobb, ha az ékszereket egy az egyben hanyagolod. Legfeljebb egy elegáns karórát viselj kiegészítő gyanánt!

Táskacsere
A praktikus hátizsákot ez alkalommal cseréld le egy irattáskára. Sokszor megfeledkezünk róla, de ez is az öltözék része.