állásinterjú

Állásinterjú egy toborzási szakértő szemével – 3+1 tanács, amit azonnal hasznosíthatsz

Az állásinterjú iszonyú fejtörést tud okozni, különösen, ha még nem igazán van gyakorlatod a témában. Friedewald Zita, toborzási szakértő és a Coach-4you megálmodója megosztotta velünk tapasztalatait, véleményét a legkényesebb kérdésekről! Ha szeretnéd végre gördülékenyebben venni ezt az akadályt, olvasd el tippjeit!

 

1. Ne játszd meg magad!

Nagyon triviálisnak tűnik, mégis sokan esnek abba a hibába, hogy próbálják eljátszani azt a szerepet, amilyen embert szerintük keres a cég, még ha ez távol is áll tőlük. Kérdés, hogy mi értelme? Zita szerint mindenkinek sokkal rosszabb, ha később derül ki, hogy nem illesz a csapatba, mintha erre az interjún derülne fény. „Lehet azt mondani, amit hallani akarnak, csak aztán előfordulhat, hogy Te jársz rosszul!” A személyes találkozás alkalmával nem csak a cég dönt, hogy illesz-e a csapatba, Neked is fontos, hogy a valódi tudásod és személyiséged miatt válasszanak ki.

Tipp: Ha alapvetően szerény, kevésbé harsány típus vagy, nem kell megjátszanod a belevaló, pörgős valakit, csak mert szerinted ilyen embert keresnek! Simán lehet, hogy épp egy higgadt csapattagra van szükségük, nem pedig egy tornádóra!

 

2. Ne vedd támadásnak a kérdéseket!

Ha rákérdeznek egy kényes témára, nem kell feltétlenül rögtön azon gondolkoznod, hogy A vagy B válasszal jársz-e jobban. „Nem azért kérdeznek, mert vizsgáztatnak, hanem egyszerűen kíváncsiak Rád. Nem megvédeni kell magad, csak adni egy teljesen normális választ!” – ami (nem mellékesen) fedi a valóságot.

Tipp: Tegyük fel, hogy az előző munkahelyeden csoportvezetői feladataid is voltak, ami az új helyen nem lesz. Várható kérdés a HR-estől, hogy nem fog-e hiányozni a vezetői szerepkör. Konspiráció helyett elég elmondanod, hogy ez a pozíció X dolog miatt érdekes számodra, így nem érzed hiányát a korábbi feladatoknak (amennyiben tényleg így van :)).

 

Szívesen kapnál személyre szabott tippeket? A HVG Állásbörzén Zita karrier coachingot tart, emellett pedig számtalan más tanácsadáson is részt vehetsz. Kérj időpontot a helyszínen!

 

3. Ne mondj kevesebbet, mint amennyiért szívesen elvállalnád az állást!

Zita elmondása alapján annak nincs értelme, hogy rossz szájízzel elvállalod a munkát, mert mondjuk épp nincs jobb, de közben folyamatosan keresel, és amint lehet, lelépsz. „Tudom, hogy nehéz, mert az van a fejünkben, hogy ha túl magas összeget mondok, akkor nem vesznek fel, ha túl alacsonyat, akkor úgymond „olcsón” adtam el magam. Mivel a munkaadó fejébe nem látsz bele, ezért tényleg inkább azt érdemes kitalálnod, hogy mennyivel lennél elégedett. A munkáltató is azért kíváncsi a bérigényedre, mert tudja, hogy mennyiből gazdálkodhat, és, ha ennél sokkal többet kérsz, akkor inkább válassz másik helyet, mint, hogy elégedetlenül dolgozz velük, aztán néhány hónap után válts.”

Tipp: Ha nem tudsz konkrét összeget meghatározni, mondj egy sávot! A legtöbb cég már túllépett azon a hozzáálláson, hogy a sáv legalját ajánlja fel, mert ennél sokkal fontosabb a munkavállaló motiváltsága.

 

+1 Ne próbáld magad tökéletesnek mutatni!

Talán most felsóhajtottál, hogy „van egyáltalán valami, amit mondhatok?”… De nyugi, az arany középút kifizetődő! Gondolj csak bele, Neked sem szimpatikus, ha pl. csatlakozik egy újonnan megismert ember a társaságotokhoz, és máris kezdi sorolni, hogy ő milyen művelt, intelligens, tapasztalt és nagyjából örülhettek, hogy szóba állt veletek (ide lefordítva örülhet a cég, hogy hajlandó lenne náluk dolgozni). Elég furcsa, nem?

Hibái (vagy szebben fogalmazva: fejlesztendő tulajdonságai) mindenkinek vannak! Még akiről nem is gondolnád, neki is! „Egy állásinterjún sosem az a cél, hogy hibátlannak add el magad, hanem, hogy lássák, azon a területen is igyekszel fejleszteni magad, amiben nem vagy igazán erős.” – ebben Zita hajthatatlan.

Tipp: Nehézkesen megy az angol? Oké, de jársz különórákra. Nem mersz kiállni emberek elé? Oké, de gyakorlod a nyilvános beszédet az egyetemi feladatoknál. Nem a kedvenced az Excel? Oké, de Photoshop-ban verhetetlen vagy. Ezek mind olyan példák, amelyek mutatják, hogy érdemes Veled dolgozni, mert megvan benned a nyitottság az újra, a tanulásra, a fejlődésre, és ismered a képességeid.

Hajrá!

Bízunk benne, hogy segítettük felkészülésedet az állásinterjúra! Ha még mindig vannak benned kérdések, bátran keresd Zitát, és kérj személyre szabott segítséget! 🙂

 

Szerző: Bányai Nikoletta

 

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!