7+1 jel, hogy sikeres volt az állásinterjú

Akárcsak egy nehéz vizsgát vagy munkahelyi prezentációt követően, sokszor egy állásinterjú után sem tudjuk megmondani, mennyire sikerült jól valójában. Ha azonban odafigyelsz a HR-esre, elcsíphetsz egy-két nyilvánvaló jelet, amiből tudhatod, hogy nyert ügyed van.

1. Az előnyöket hangsúlyozzák?

Minél részletesebben mesélnek a feladatkörről, a fejlődési lehetőségekről, és a vállalat előnyeiről, annál jobbak az esélyeid. Az is jó jel, ha többször is rajtakapod az interjúztatót, hogy reflektál az igényeidre. Például, ha öt év múlva egy adott felelősségi körben képzeled el magad, az állásinterjú során jelzik, hogy náluk van erre lehetőség.

2. Rád kíváncsiak?

A szakértők szerint, ha a neveden említenek, az azt jelenti, már elképzeltek téged a munkakörnyezetben. Ha már nem a szakmai készségeiden van a fókusz, hanem hétköznapi témák is szóba kerülnek, azt jelenti, már bizonyítottad a szakmai rátermettségedet. Ha már viccelődtök is, az arra utal, egy hullámhosszon vagytok.

 

FIGYELEM: Ez nem azt jelenti, hogy kezdj el viccelődni, hogy szimpatikusabb legyél, de ha az interjúztató kezdeményezi, lecsaphatod a labdát. Vigyázz, nehogy átmenjen a dolog személyeskedésbe!

 

3. Milyen a testbeszédük?

Ha a HR-es érdeklődve hallgat, egy-két megjegyzésed mosolyt csal az arcára, és nem tűnik frusztráltnak, pozitívum. Pláne, ha az órára sem pillant rá ötpercenként.

 

Ha szeretnél élesben is meggyőződni arról, szimpatikus jelölt vagy-e, és többet megtudni egy cég munkakörnyezetéről, már az interjú előtt, jelentkezz a következő HVG Állásbörzére!

 

4. Milyen hosszú az interjú?

Ha valaki nem szimpatikus, az gyorsabban kiderül. Minél hosszabbra nyúlik az interjú, annál biztosabb, hogy nyert ügyed van. Az interjúztató nem ütné el az időt olyasvalakivel, aki nem alkalmas a pozícióra, ebben az esetben inkább szabadulni szeretne.

5. Tájékoztatnak a kiválasztás menetéről?

Ha felvázolják a kiválasztás következő lépcsőfokait is, sok esetben azt jelenti, terveznek veled a jövőben is.

Előfordulhat, hogy elhúzódik a kiválasztás, azonban ha a HR-es elmondja, mikor számíthatsz visszajelzésre, akár rá is kérdez arra, neked ez megfelelő-e, az azt jelenti, nem akarják, hogy elállj a lehetőségtől, esetleg másra mondj igent. Ha következő körre hívnak, főként, ha a szakmai vezetővel fog zajlani, majdnem biztos, hogy te leszel a befutó. Az igazán reménytelen jelöltek esetében fel sem merül, hogy kikérjék a szakmai vezető, vagy az ügyvezető véleményét is. Ha a vezető rád szánja az idejét, valószínűleg nincs, vagy alig akad versenytársad.

6. Körbevezetnek az irodában?

Kíváncsiak, hol szeretsz ülni, használsz-e plusz monitort? Ha nem általánosságban beszélnek a pozícióról, a feladatokról, hanem úgy, mintha már rád szabták volna, akkor nagyon jó esélyekkel indulsz! Pluszpont, ha körbevezetnek az irodában, bemutatnak pár kollégának.

7. Perspektívát kínálnak?

A cég terveiről, hosszú távú elképzeléseiről beszélnek, szeretnék, ha a perspektíva megfelelő lenne neked. Akár hosszú távon is el tudják képzelni, hogy velük dolgozz, és szívesen mesélnek a fejlődési lehetőségekről is.

+1 Hogyan reagálnak a bérigényedre?

Amikor az interjú végén előkerül a bérigényed, a preferenciádra reflektálva bővebben tájékoztatnak arról, hogy náluk van külön cafeteria vagy utazástámogatás? Ha fontos számukra, hogy elégedett legyél, látják benned a potenciált!

Honnan tudod, hogy nem szerepeltél jól?

Általában ezek fordítottja jelzi, hogy nem ment jól az állásinterjú. Ha az interjúztató egy idő után meg sem próbálja felvenni veled a szemkontaktust, és az interjú során egyszer sem mosolyodik el… Ha húsz perc alatt befejeződik a megbeszélés, vagy a HR-es gyakran közbevág a válaszaid során, azt szintén negatív jelnek veheted. Ha nem esik szó a személyes  igényeidről, valószínűleg már a szakmai résznél elbuktál. Árulkodó lehet az interjú lezárása is – ha semmi hír a következő lépcsőfokról, szinte borítékolható, hogy nem téged fognak választani.

Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan készülj fel a tipikus állásinterjú kérdésekre, hogy meggyőzd a HR-est! Sok sikert! 🙂

 

Szerző: Kurinyec Anna

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! 😉