7 kérdés, amit gondolj át interjú előtt

A mindennapok során bejönnek a megérzéseid, de fogalmad sincs, hogy mire számíts a személyes találkozón? Jó lenne néhány kapaszkodó, hogy mi vár rád, ha egy HR szakember ül veled szemben? Összegyűjtöttünk neked néhány tipikus kérdést, hogy könnyebb legyen a felkészülés.

 1. Mi az a három szó, ami a leginkább jellemzi önt?

A kérdésre egyértelműen azonnali és frappáns választ várnak. Így a „hát…”, „ööö…” és „izé…” biztos, hogy nem a legnyerőbb szavak. Már előre gondold végig, melyek azok a tulajdonságaid, amik az adott munkakörhöz passzolnak, így nem lesz gond, ha élesben kell gyorsan reagálnod!

2. Mik a gyengeségei?

A jó válasz nem az, hogy elmondod, nehezen megy a döntéshozatal és sokszor rugalmatlan vagy, majd bűnbánó arccal nézel az interjúztatóra. Tedd hozzá azt is, hogyan próbálod fejleszteni magadat ezeken a területeken!

3. Mit talál vonzónak ebben a munkában?

A kérdéssel azt próbálják meg felmérni, hogy mennyire sikerült megértened, miről is szól az adott munkakör. Így mindenképpen olyan dolgot kell mondanod, ami a jövőbeli feladataidhoz kötődhet. A „magas fizut”, és hogy „az iroda közel van a kedvenc kávézódhoz”, ne említsd elsőrendű motiváló tényezőként!

4. Hol képzeli el magát öt-tíz év múlva?

A kérdésre azért van szükség, hogy az interjúztató láthassa, az aktuálisan megpályázott munka mennyire passzol bele az általad említett jövőképbe. Ha minden álmod, hogy hosszú távon emberekkel foglalkozz, nem sok értelme van jelentkezni egy programozói állásra.

5. Mit tart a legnagyobb sikerének?

Először is gondold végig, hogy a megpályázott pozíció elsősorban csapatos vagy egyéni munkát igényel-e. Ennek megfelelően olyan sikeredről mesélj, amit önállóan vagy másokkal együttműködve értél el! De a legjobb az, ha mindkét verzióra mondasz egy-egy példát!

6. Miért pont Önt vegyük fel? Miben jobb, mint mások?

Bár a leglogikusabbnak tűnő válasz a: „Gőzöm sincs, mivel nem tudom, ki a többi pályázó.”, de valószínűleg mégsem ez az, amit a HR-es elvár. Ennél a kérdésnél arra kíváncsiak, hogy mennyire tudsz érvelni magad mellett. Még az interjú előtt gondold végig, milyen lehet a cég számára a tökéletes jelölt, és emeld ki azokat a tapasztalataidat vagy személyiségjegyeidet, melyek megfelelnek ennek az ideálnak!

7. Van kérdése?

Ha szeretnél néhány plusz pontot szerezni a HR-estől, érdemes néhány jól megválasztott kérdéssel zárnod a beszélgetést: „Vannak továbbképzési lehetőségek? Mik a cég hosszú távú tervei? Milyen irányba próbál terjeszkedni?” Ezzel azt sugallod, hogy komolyan érdeklődsz a munka iránt.

Tipp: Bár a kérdések sablonosak, válaszaidnál törekedj egyedi lenni! Fontos, hogy megtaláld azokat a tulajdonságaidat, melyeket érdemes kihangsúlyozni, és amikkel kiemelkedhetsz a többiek közül.

Szerző: Pigniczki Zsóka