to-do lista

Augusztusi to-do lista – avagy így mentsd meg a nyarad!

Lassan, de biztosan közeledik a szünet utolsó hónapja, te pedig azon kapod magad, hogy a nyári bakancslistádnak még a felét sem sikerült kipipálnod? Előfordulhat, hogy a vizsgaidőszak fáradalmaiért maratoni sorozatnézéssel jutalmazod magad, majd a hatodik évad befejező részénél döbbensz rá, hogy a tartalmas nyaradnak éppúgy befellegzett, mint a kedvenc szereplődnek.

Ha úgy érzed, veled is hasonló a helyzet, ne csüggedj! Íme a to-do lista, mellyel kihozhatod a maximumot a maradék időből!

 

Legszívesebben egész nap lustálkodnál? Van pár hasznosabb tippünk!

Elő a szótárral!

Szuper, ha a filmeket angolul nézed, vagy, ha a különböző fesztiválokon összehaverkodsz néhány külföldivel, viszont a műszaki, üzleti vagy informatikai szókincsedet ez nem fogja bővíteni. A következő egy hónap kiváló lehetőség, hogy kicsit felfrissítsd a szaknyelvet. Ehhez még az sem feltétlenül szükséges, hogy komoly összegeket fizess egy nyelvi kurzusra, hiszen a neten rengeteg tananyag és teszt érhető el, bármilyen terülten is akarj majd dolgozni.

 

Cégmustra

Bár a nyári gyakornoki helyek már minden bizonnyal beteltek, azért nem kell nagyon elkeseredni. Ettől függetlenül szentelj pár napot arra, hogy utána olvasol a cégeknek és kicsit körbejárod a témát! Tájékozódj, hogy milyen lehetőségeid lesznek majd diploma után, mi az a terület, ami érdekel, ehhez pedig milyen elvárásoknak kell megfelelned! Emellett regisztrálj a szimpatikus vállalatok karrieroldalára, hogy naprakész lehess az aktuális álláslehetőségekkel. Így a következő állásbörzére már tudatosan készülhetsz, például az általad preferált cégre szabott motivációs levéllel és kérdésekkel.

 

to-do lista
A nyár a szabadságról és a pihenésről szól! Azonban, ha ekkor is teszel a céljaidért, máris közelebb kerülhetsz hozzájuk!

CV turbó

Itt az ideje, hogy kicsit kipofozd az önéletrajzodat! Például, a felső sarokban lévő ballagási tablóképet cseréld le egy aktuálisabbra, valamint ellenőrizd, hogy a tanulmányok és szakmai tapasztalatok megfelelő részletességgel és pontossággal szerepelnek-e rajta! Előfordult már a történelemben, hogy bár egy jelölt tökéletesen alkalmas lett volna egy adott pozícióra, az összecsapott CV-je miatt kicsúszott a kezéből a lehetőség. Kattints ide a 7 lépéses CV-turbólistáért!

 

Tankolj fel energiával!

Sokszor nem csak a munkánkban, de a hobbijainkat, magánéletünket illetően is halogatunk. Pedig mi másból, ha nem pont ezekből meríthetünk motivációt és energiát a nehézségek leküzdéséhez? Épp ezért csinálj valamit, amit már régóta szeretnél, de eddig még nem tudtál rá időt szakítani. Olvasd el a könyvet, amit négy éve kaptál karácsonyra, menj el túrázni, zumbázni, készítsd el életed első sushiját vagy ülj fel a Budapest Eye-ra! És ami még nagyon fontos: élvezd a nyarat!

 

Szerző: Pigniczki Zsóka

 

Ha tetszett a cikk, ne hagyd, hogy a barátaid lemaradjanak róla! Oszd meg velük!